Guvern: Benzina si motorina se scumpesc de doua ori intr-o luna. Iata cand si cu cat - UPDATE

Miercuri, 30 August 2017, ora 18:50
34667 citiri
Guvern: Benzina si motorina se scumpesc de doua ori intr-o luna. Iata cand si cu cat - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus ca pretul combustibilului va creste cu 32 de bani, dupa majorarea accizei.

"Am facut o analiza, accizele vor creste, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, si data de 1 octombrie va fi o data la care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Aceasta masura se realizeaza in etape, pentru a nu se crea un soc la nivelul consumului", a spus Misa.

Premierul Mihai Tudose a declarat recent ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei:

"Nu-i va influenta negativ (pe romani - n.red.). Pot sa-i asigur. Plus ca avem discutii si daca ne intelegem, asta e, o facem. (...) Suntem pe primul loc la decese pe sosele si nu fiindca avem masini proaste sau sunt romanii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere.

Apare calul noaptea, caruta, groapa, soseaua foarte ingusta care face brusc la stanga, nu avem autostrazi. Avem tot ce ne trebuie pentru a mentine Romania cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu stiu cat mai putem sa asteptam pana cand terminam cu acest gen de infrastructura. Si atunci trebuie sa alimentam bugetul mai repede".

Mihai Tudose a precizat ca acciza a fost scoasa in ianuarie si nu a scazut pretul la benzina si motorina, ceea ce nu este adevarat.

"Ia sa vedem, daca o punem la loc (acciza - n.red.) cresc? Eu cred ca nu vor creste. Totusi perioada aia de romantism cand faceau ce voiau pe aici s-a cam inchis", a afirmat seful Guvernului.

Citeste si

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#acciza motorina benzina 1 septembrie, #acciza motorina benzina, #crestere pret benzina motorina, #Ionut Misa crestere pret combustibil , #benzina