Lobont, convocat la nationala la 39 de ani: Explicatia oficiala a FRF

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 08:02
6639 citiri
Lobont, convocat la nationala la 39 de ani: Explicatia oficiala a FRF
Foto: Hepta

Bogdan Lobont a fost convocat la echipa nationala pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) si cu Danemarca (8 octombrie) desi are 39 de ani si n-a mai evoluat de o lunga perioada de timp pentru echipa sa de club, AS Roma.

FRF, prin vocea lui Andrei Vochin, consilierul presedintelui forului roman, Razvan Burleanu, spune ca decizia convocarii lui Lobont "ii apartine in totalitate" lui Mihai Stoichita, seful Comisiei Tehnice a Federatiei.

In continuare, Vochin explica faptul ca Stoichita a luat decizia de a trimite convocari catre toti "stranierii" eligibili, urmand ca viitorul selectioner sa decida lotul final.

"Convocarea lui Lobont ii apartine in totalitate Directorului Tehnic al Federatiei Romane de Fotbal. Pentru ca in acest moment Cosmin Contra nu a semnat si nu este antrenorul echipei nationale, atunci s-a luat decizia de a trimite telegrame de convocare pentru toti jucatorii eligibili", a spus Andrei Vochin la Telekom Sport.

Bogdan Lobont va implini 40 de ani pe 18 ianuarie si se afla in lotul celor de la Roma din 2009.

Totusi, veteranul jucator roman nu a mai aparat intr-un meci oficial de patru ani, el fiind mai mult un antrenor pentru ceilalti goalkeeperi ai "giallorossilor".

Iata lista celor 24 de "straineri" convocati de Stoichita pentru ultimele doua meciuri din preliminariile Mondialului din 2018:

Portari: Ciprian Tatarusanu (Nantes, 46/0), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruna, 25/0), Silviu Lung jr (Kayserispor, 3/0), Bogdan Lobont (AS Roma, 85/0)

Fundasi: Cristian Sapunaru (Kayserispor, 22/0), Cosmin Moti (Ludogorets, 11/0), Vlad Chiriches (Napoli, 49/0), Valerica Gaman (Karabukspor, 14/1), Dragos Grigore (Al-Sailiya, 28/0), Iasmin Latovlevici (Galatasaray, 12/0), Paul Papp (Karabukspor, 18/3), Alin Tosca (Betis, 9/0)

Mijlocasi: Razvan Marin (Standard, 8/1), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Nicolae Stanciu (Anderlecht, 16/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 30/4), Gabriel Torje (Karabukspor, 54/11), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2), Adrian Stoian (FC Crotone, 0/0), Cristian Tanase (Karabukspor, 40/6)

Atacanti: Florin Andone (Deportivo La Coruna, 17/1), Claudiu Keseru (Ludogorets, 18/5), Bogdan Stancu (Bursaspor, 52/14), Gheorghe Grozav (Karabukspor, 15/3)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Lobont convocat nationala, #Lobnt nationala Romania convocare, #explicatie convocare Lobont , #Bogdan Lobont