Primaria Sectorului 1 da aproape 3 milioane de euro ca sa aiba propria revista. Ce vor citi bucurestenii in "Buletinul informativ"

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 23:10
5463 citiri
Primaria Sectorului 1 da aproape 3 milioane de euro ca sa aiba propria revista. Ce vor citi bucurestenii in "Buletinul informativ"
Foto: Facebook/ Primaria Sector 1 Bucuresti

Locuitorii Sectorului 1 vor putea citi in urmatorii ani articole despre zona in care locuiesc intr-o revista gratuita pentru care Primaria plateste din bugetul local aproape 3 milioane de euro.

Pagina de Media scrie ca a fost deja demarata licitatia pentru revista Primariei Sectorului 1, respectiv Buletinul informativ.

Castigatorul licitatiei va primi 2,75 milioane de euro pentru ca, in urmatorii 4 ani, sa asigure de la zero redactarea, editarea si distributia revistei, care va fi una gratuita.

Revista va avea "aparitie cel putin trimestriala si cel mult lunara", un tiraj deja determinat de 133.000 de exemplare pentru fiecare aparitie.

Mai mult, s-a stabilit deja si felul in care va fi scrisa revista:

"Textul articolelor trebuie sa fie coerent, clar si concis. Constructia frazei trebuie sa aiba complexitate sintactica redusa astfel incat lectura sa fie cat mai facila; continutul frazei trebuie sa fie corect din punct de vedere gramatical si al exprimarii.

Sa atraga cititorul prin coperta atractiva si prin combinatia text-imagine-structura paginii"

De asemenea, vor fi respinse articolele plagiate, iar cel care castiga licitatia trebuie sa stie ca este obligat sa respecte cateva cerinte care sunt de altfel fundamentale in redactarea articolelor: titlul, subtitlul si "supertitlul" (supratitlul, corect - n.red.) "sa aiba legatura evidenta cu textul articolului, sa fie corect formulat si fara echivoc, sa aiba un mesaj clar, care sa incite la parcurgerea textului articolului".

Apoi, designul revistei trebuie "sa atraga cititorul prin coperta atractiva si prin combinatia text-imagine-structura paginii, sa dirijeze privirea cititiorului prin arhitectura paginii si prin elemente vizuale, sa scoata in evidenta ideile importante din text prin grafica si modul de prezentare a fotografiilor si sa contina elemente care raman neschimbate de la un numar la altul (spre exemplu rubricile permanente, sistemul de aranjare in pagina a titlurilor etc.), dar si elemente surpriza care sa incite interesul cititorilor".

Nu in ultimul rand, s-au stabilit deja si care vor fi rubricile permanente ale revistei, pentru urmatorii patru ani:

1. Editorial/Opinii - mesajul autoritatilor publice locale pentru cetateni

2. Actualitate

3. Proiecte si Investitii

4. Capitala verde - mediu

5. La scoala - invatamant

6. Acasa - asociatii proprietari

7. Sanatate

8. Consiliul local - "Alesii dumneavoastra"

9. Reportaj/interviu

10. Timp liber

11. Scrisori - "Cetatenii intreaba, Primaria raspunde"

12. Utile - "In spijinul dumneavoastra"/ Informatii de interes public

13. Istorie/traditie/cultural - "De ieri si de azi"

14. Fotoreportaj

Ofertele vor fi depuse pana pe 19 octombrie 2017.

Amintim ca, luna trecuta, Primaria Sectorului 1 a alocat un milion de euro Chisinaului, pentru centenarul Marii Uniri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#revista Primaria Sectorului 1, #buletin informativ sector 1 , #administratia