Trump a adoptat o ordonanta executiva pentru a modifica Obamacare, prin "puterea stiloului prezidential"

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 20:40
4559 citiri
Trump a adoptat o ordonanta executiva pentru a modifica Obamacare, prin "puterea stiloului prezidential"
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele SUA, Donald Trump, a adoptat joi seara o ordonanta executiva pentru modificarea Legii serviciilor medicale accesibile, supranumita Obamacare, in contextul in care planul de abrogare a acestor reglementari este blocat in Congres.

"Initiem un proces de abrogare si inlocuire a Obamacare. Acum, Casa Alba initiaza acest proces. Oamenii vor primi servicii medicale la tarife foarte mici. Companiile de asigurari se vor lupta pentru a inscrie pe toata lumea", a declarat Donald Trump, potrivit CBS News.

Ordonanta prevede elaborarea si aplicarea de catre Administratia de la Washington a unor politici in sensul intensificarii concurentei in sistemul medical si imbunatatirii serviciilor, in paralel cu reducerea tarifelor.

Presedintele Donald Trump sustine ca modificarile nu vor afecta bugetul federal.

"In contextul in care Congresul nu reuseste sa se mobilizeze in domeniul serviciilor medicale, voi recurge la puterea stiloului prezidential pentru a oferi servicii medicale multor oameni, rapid", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Costurile Obamacare au fost atat de revoltatoare incat efectele sunt absolut distrugatoare", a afirmat Donald Trump, avertizand ca va colabora in continuare cu membrii Congresului pentru a abroga "definitiv" Legea servicilor medicale accesibile.

Senatul SUA a decis la sfarsitul lunii septembrie sa nu mai organizeze niciun vot pentru anularea Obamacare, renuntand astfel la o initiativa solicitata insistent de presedintele Trump.

Politicienii Partidului Republican contesta de sapte ani aceasta lege adoptata de fosta Administratie Barack Obama. Partidul Republican a considerat ca obiectivul abrogarii Obamacare va fi usor de atins in contextul preluarii postului de presedinte al SUA si controlului atat in Camera Reprezentantilor, cat si in Senat.

Camera Reprezentantilor a adoptat in luna mai un proiect care prevede inlocuirea Obamacare, dar initiativa s-a blocat in Senat. Presedintele Donald Trump a promis in campanie abrogarea Obamacare, iar ulterior a criticat frecvent tergiversarile din Congres.

Iata, pas cu pas, cum s-a incercat renuntarea la Obamacare:

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Trump ordonanta executiva modificare Obamacare, #Trump ordonanta Obamacare , #presedinte SUA