Fosti sefi ai Politiei, audiati la DNA in dosarul coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea - UPDATE

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 11:24
3456 citiri
Fosti sefi ai Politiei, audiati la DNA in dosarul coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea - UPDATE
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul sef al Politiei Romane Petre Toba s-a prezentat la DNA, marti dimineata, el fiind audiat in dosarul in care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dupa moartea agentului de la politia rutiera Bogdan Gigina.

Toba a fost citat pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dupa moartea agentului de la politia rutiera Bogdan Gigina.

La momentul mortii politistului, Gabriel Oprea era ministru de Interne si vicepremier, iar Petre Toba conducea Politia Romana.

Petre Toba nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA, limitandu-se la a-i saluta pe jurnalisti.

UPDATE 11:24 - La iesirea de la DNA, Toba le-a confirmat jurnalistilor ca audierea sa a fost in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

"Am raspuns la toate intrebarile adresate de procurorul de caz, de catre aparatori si am reusit sa clarific toate aspectele tehnice care mi-au fost adresate", a spus Toba.

Intrebat daca declaratiile sale il ajuta pe Gabriel Oprea, Toba a spus ca nu a facut altceva decat sa spuna adevarul.

"Eu am jurat ca voi spune adevarul, nu am venit pentru a face declaratii in favoarea sau defavoarea uneia dintre parti", a mai spus fostul ministru de Interne.

Dupa Toba la DNA a ajuns si Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere. El la momentul accidentului nu mai detinea aceasta functie.

Saptamana trecuta, in acest dosar a fost audiat fostul procuror general al Romaniei Ilie Botos, care la momentul accidentului era secretar de stat in Ministerul de Interne. El a spus, la iesirea de la audieri, ca a aflat despre accident a doua zi, ca nu avea in atributii stabilirea dispozitivelor pentru coloanele oficiale si ca a dat explicatii "tehnice".

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dosar deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

In seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19:00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

La inceputul acestei luni, Oprea a fost audiat la DNA in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina, el sustinand, la iesirea de la audieri, ca a spus adevarul si ca este nevinovat.

"Adevarul este ca sunt nevinovat, eram in timpul serviciului. Din pacate, politistul a cazut in cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect si nu au fost semaforizate", a declarat Oprea.

In acelasi timp cu Oprea, la sediul central al DNA s-a aflat si avocatul familiei Gigina, care a spus ca rudele politistului s-au constituit parte civia in dosar fara a preciza suma pe care acestia o solicita drept daune.

Reactia mamei lui Bogdan Gigina, dupa ce Oprea s-a declarat nevinovat

Audieri la DNA in cazul mortii lui Bogdan Gigina: Patronul firmei de reparatii da vina pe victima

Cum a schimbat moartea lui Gigina coloanele oficiale in epoca Ciolos

Tatal lui Bogdan Gigina: Ii doresc lui Oprea sa nu aiba parte in viata lui de drama prin care trecem noi

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Gabriel Oprea DNA Gigina, #Petre Toba DNA Gigina , #DNA