Licitatia pentru numele si palmaresul Rapidului a fost anulata: "Pretul e mult prea mare!"

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 17:13
2560 citiri
Licitatia pentru numele si palmaresul Rapidului a fost anulata: "Pretul e mult prea mare!"
Foto: Facebook/ AS Academia Rapid Bucuresti

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat, joi, ca licitatia publica cu strigare pentru vanzarea marcilor, culorilor si trofeelor gruparii giulestene, al carei pret de pornire a fost stabilit la 3,4 milioane de euro plus TVA, nu va mai avea loc vineri, deoarece nu s-a inscris nimeni.

Florea a explicat ca o singura persoana juridica a achizitionat caietul de sarcini in valoare de 2.000 de lei, AS Academia Rapid Bucuresti, grupare care are o asociere cu Primaria Sectorului 1, dar garantia de participare in valoare de 340.000 de euro nu a achitat-o nimeni.

"Nu s-a aratat nimeni interesat sa participe la licitatia de vineri. Caietul de sarcini a fost achizitionat doar de Academia Rapid, insa nimeni nu a achitat si garantia de participare. Asa ca, nefiind nimeni inscris, licitatia de maine nu va avea loc. Conform legii, putem organiza urmatoarea licitatie peste 10 zile. Deci, probabil ca va fi pe 24 noiembrie, cand pretul de pornire va fi cu 10% mai mic", a afirmat Florea.

Contactat telefonic, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, ca Academia Rapid nu va participa la licitatia de vineri.

"Pretul de 3,4 milioane de euro este mult prea mare si nu se bazeaza pe nimic. Adica evaluatorul spune ca marcile si trofeele se ridica la 400.000 de euro, iar apoi Adunarea Generala a creditorilor mareste pretul de zece ori. In aceste conditii Academia Rapid nu va participa la licitatie", a precizat Tudorache.

Adunarea Generala a Creditorilor a stabilit in sedinta sa din 26 octombrie ca pretul de pornire al licitatiei pentru vanzarea marcilor si culorilor echipei giulestene sa fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Initial, o firma specializata in evaluare stabilise ca pret de pornire 406.800 de euro, suma respinsa de creditorul majoritar.

Licitatia a fost programata pentru 10 noiembrie, la ora 14,00, iar daca nimeni nu ofera 3,4 milioane de euro plus TVA se organizeaza o alta in care pretul va scadea cu 10%. Daca nici aceasta suma nu va fi achitata de nimeni, la cea de-a treia licitatie pretul va scadea la 1,7 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#licitatie marca Rapid, #palmares Rapid licitatie, #Rapid faliment licitatie , #stiri Rapid