Romanca tinuta captiva 10 ani si supusa la abuzuri sexuale in Italia a vorbit cu mama ei: E in siguranta

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 20:47
9858 citiri
Romanca tinuta captiva 10 ani si supusa la abuzuri sexuale in Italia a vorbit cu mama ei: E in siguranta
Foto: captura video Carabinieri Catanzaro

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, joi seara, ca femeia tinuta captiva 10 ani intr-o baraca, timp in care a fost abuzata, este internata in prezent, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica. Cei doi copii ai acesteia se afla intr-un centru de asistenta sociala.

"In continuarea demersurilor intreprinse deja de catre Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bari pe langa autoritatile competente italiene, MAE face cunoscute urmatoarele:

Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, in regim de urgenta, in localitatea Lamezia-Terme, a avut intalniri cu cetateanul roman si cu reprezentanti ai politiei locale.

In prezent, mama este internata, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica, iar minorii se afla intr-un centru de asistenta sociala", anunta MAE intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

MAE arata ca urmeaza sa fie eliberat un pasaport temporar pentru femeie si s-au initiat deja formalitatile necesare pentru eliberarea certificatelor de nastere romanesti pentru cei doi copii.

In plus, femeia tinuta practic ostatica timp de 10 ani a reusit sa vorbeasca la telefon cu familia sa din Romania, pentru prima oara in acesti ani.

Maria Trofosila, mama ei, care locuieste in judetul Constanta, a confirmat ca a vorbit la telefon cu Mihaela in aceasta seara. Barbatului care a tinut-o sechestrata pe fiica ei ii doreste nu moartea, ci sa stea in inchisoare, fara mancare.

Cand a aflat ca fiica sa e in viata, Maria Trofosila marturiseste ca a simtit si bucurie si necaz. "Si bucurie, si necaz, la felul in care a fost tinuta. Este si bucuria ca traieste, pentru ca pentru mine a fost o disperare in atatia ani de zile. (...)

Am vorbit cu ea la telefon in aceasta seara, mi-a dat-o la telefon de la Consulatul Italiei. Prea multe cuvinte nu a putut vorbi, ca ea nu mai vorbeste romaneste prea bine. Mi-a mai tradus domnul de acolo, mi-a spus sa o lasam mai calm, nici eu nu ma simteam prea bine, doar ce venisem de la Politie. A zis ca ma vor suna si ma vor tine la curent cu toate detaliile", a relatat Maria Trofosila pentru Mediafax.

"E in siguranta. Are doi copii - unul de trei ani si celalalt de noua ani -, eu nu-i stiu, pentru ca nu am vorbit deloc. Ea mai are un copil aici, la Constanta, l-a lasat aici cand a plecat, din concubinaj. Copilul ei avea doi ani cand a plecat la munca, ea avea 19 ani. Acum, baiatul este la tatal lui, dupa ce l-am crescut eu pana la doi ani.

Ea niciodata nu a pomenit ca ar avea pe cineva acolo. Nu am vorbit cu ea in ultimii zece ani. Ultima data nu a putut sa vorbeasca, se auzeau voci de barbati, ea plangea si imi spunea ca e ea, apoi s-a intrerupt si nu am mai dat de ea pana astazi. Eu speranta nu o pierdusem, simteam ca e in viata, undeva", povesteste femeia.

MAE mai anunta ca autoritatile italiene au inceput o ancheta in acest caz, femeia urmand sa ramana in Italia pana la finalizarea acesteia.

Un caz infiorator de abuz

Amintim ca o romanca a stat timp de zece ani sechestrata intr-o baraca din localitatea Gizzeria, situata in sudul Italiei, perioada in care a fost supusa la nenumarate abuzuri sexuale. Miercuri ea a fost salvata de catre carabinierii din Lamezia Terme (Catanzaro), relateaza La Repubblica.

Femeia, in varsta de 29 de ani, a ajuns in Italia in 2007, cand avea doar 19 ani, angajandu-se la o familie, ca menajera. Dupa moartea batranei pe care o ingrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tanara, tinand-o captiva intr-o baraca.

Femeia a fost legata de pat si supusa la nenumarate abuzuri sexuale. In urma acestor abuzuri, femeia a nascut doi copii, pe care agresorul i-a fortat sa traiasca in aceleasi conditii inumane.

Potrivit autoritatilor italiene, femeia si cei doi copii erau tinuti intr-o baraca si nu aveau acces la apa, curent sau servicii sanitare. Carabinierii au descoperit acest caz in timpul unui control rutier, agresorul fiind intr-o masina cu unul dintre copii.

Starea copilului a atras atentia politistilor, care au cerut sa vorbeasca cu mama acestuia. Ulterior, carabinierii au reusit sa o salveze pe tanara.

Aceasta si cei doi copii au fost dusi intr-un camin temporar, iar agresorul, care mai avea antecedente penale, a fost plasat in arest preventiv. Italianul a mai fost acuzat in trecut pentru violente si abuzuri sexuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MAE romanca captiva Italia, #romanca violata 10 ani Italia, #romanca abuzata sexuala Italia reactii, #romanca abuzata Italia stare sanatate , #romani Italia