Mos Nicolae e mai bogat decat anul trecut. Cati bani dau romanii pe cadouri

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 11:51
3005 citiri
Mos Nicolae e mai bogat decat anul trecut. Cati bani dau romanii pe cadouri
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii vor cheltui, in medie, 340 de lei pentru cadourile de Mos Nicolae, potrivit unui studiu de piata.

Cele mai cautate cadouri vor fi dulciurile, jucariile, hainele si incaltamintea. Pentru romanii mai norocosi, insa, Mosul va veni chiar si cu electronice, bijuterii si calatorii.

Mos Nicolae aduce, in acest an, daruri mai bogate decat in 2016, se arata intr-un studiu realizat de Mednet Marketing Research.

Dintre romanii care vor face cadouri pe 6 decembrie, 44% si-au exprimat intentia de a cheltui intre 100 si 250 de lei. Alti 31,6% dintre participantii la studiu au spus ca vor scoate din buzunar intre 251 si 500 de lei, in vreme ce doar 16,3% cheltui mai mult de 500 de lei. La polul opus, 7,7% dintre respondenti au declarat ca vor da mai putin de 100 lei pe cadourile de Mos Nicolae.

Dupa buget si in functie de inspiratie, romanii vor cumpara de la dulciuri, la electronice de lux.

"Ca tendinta, lista de cadouri a Mosului seamana cu cea de anul trecut, cele mai cautate fiind dulciurile (72,5%), jucariile (45,3%) si articolele de imbracaminte/incaltaminte (40,3%). La aceasta, se mai adauga si fructele, cosmeticele/parfumurile sau cartile.

De asemenea, au fost mentionate si cadouri precum bijuterii, electrice/electronice/electrocasnice, smartphone/tableta sau excursii/calatorii. Trebuie precizat faptul ca, acolo unde mosul nu are inspiratie, aduce si bani (4,4%) ", se arata in studiul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singuri rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#buget cumparaturi Mos Nicolae, #cheltuieli Mos Nicolae, #romani cumparaturi Mos Nicolae , #stiri preturi