Mana cu Mana, campanie inedita in beneficiul copiilor din centre de plasament

Luni, 11 Decembrie 2017, ora 17:44
2413 citiri
Mana cu Mana, campanie inedita in beneficiul copiilor din centre de plasament

Lansat oficial la finalul lunii noiembrie 2017, Mana cu Mana este un proiect artistic social dezvoltat in beneficiul copiilor din centre de plasament.

Campania, care va dura aproape un an, foloseste arta vizuala pentru a ajunge mai usor la public: cu ajutorul artistilor Horia Manolache si Gabi Toma, copiii din centre de plasament sunt prezentati intr-un mod cu totul inedit, prin prisma mainilor lor fotografiate si ilustrate, dar si a unor texte bazate pe dorinte si aspiratii, proiectii de viitor cu privire la familie si cariera, diverse considerente despre viata, familie, societate.

Persoanele care doresc sa sprijine campania o pot face prin donatii online pe http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/ sau direct in contul bancar expus pe website.

Demn de mentionat este ca toti banii stransi sunt in mod direct utilizati pentru activitatile copiilor din centre de plasament, iar toate sumele cheltuite vor fi prezentate online, alaturi de activitatile respective.

Companiile care doresc sa sprijine campanii si copiii o pot face prin contracte de sponsorizare, dar si cumparand fotografiile ilustrate din proiect, in cadrul programelor de responsabilitate sociala corporativa.

Prima expozitie a acestor lucrari speciale a fost organizata timp de aproape doua saptamani in City Park Mall din Constanta si continua online pe websiteul oficial al campaniei, la adresa www.manacumana.ro.

Urmeaza si alte expozitii, inclusiv in Bucuresti, precum si diverse evenimente si mecanisme prin care mesajele campaniei sa ajunga la public, iar donatiile sa fie impulsionate, in beneficiul copiilor din centrele de plasament.

Parte din platforma Copii cu Viitor, proiectul este derulat de Asociatia United Hands Romania si Fundatia Refresh, in colaborare cu Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.

Proiectul isi propune sa transmita un puternic mesaj de importanta nationala in materie de integrare a copiilor institutionalizati in comunitate, pentru binele general al societatii, insa implementarea se va face in principal in doua centre de plasament din judetul Constanta - Centrul de Plasament Antonio din Constanta si Centrul de Plasament Delfinul din Agigea.

Copiii din aceste centre au fost implicati intr-o activitate ampla ce a presupus mai intai fotografii ale mainilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experienta semnificativa in proiecte sociale artistice in Bucuresti si San Francisco.

Ulterior, artistul grafic Gabi Toma a ilustrat dorintele si proiectiile copiilor asupra vietii si familiei.

"Mana cu Mana este un proiect realizat de persoane ce s-au implicat voluntar, pornind cu buget zero, dar obiective foarte ambitioase. Ne-am dorit sa comunicam prin emotie pozitiva, cu gandul la viitor, iar viziunea a fost excelent transpusa la nivel artistic de fotograful Horia Manolache si artistul grafic Gabi Toma, rezultand adevarate opere de arta! Celor doi li se datoreaza de fapt continutul campaniei, 'pretextul' de la care pornim pentru a indeplini obiectivele asumate", explica Razvan Iancu, Project Manager al proiectului Mana cu Mana si initiator al platformei Copii cu Viitor, umbrela sub care se vor derula in viitor si alte initiative dedicate copiilor vulnerabili.

"Implicarea mea in acest proiect a venit din dorinta de a ajuta si de a da o voce copiilor din aceste centre de plasament. Sunt copii grozavi si cred ca aveau nevoie de un proiect pe masura care sa le transmita gandurile minunate. Gabi Toma mi s-a alaturat in crearea proiectului si a transpus aceste ganduri in ilustratii, facand mult mai accesibila privitorului intelegerea lumii centrelor de plasament si a copiilor abandonati. Am vazut in aceste centre copii curajosi, isteti, amuzanti, poate si retrasi, dar dorinta lor comuna este de a face parte dintr-o familie si de a avea un viitor frumos. Proiectul le va facilita accesul la lumea exterioara centrelor, la experiente pe care orice tanar este normal sa le aiba pentru ca in momentul in care pleaca din aceste centre sa se adapteze mai usor", spune Horia Manolache.

"Am ajuns in echipa proiectului Mana cu Mana invitata de Horia si ma bucur ca fac parte din acest proiect creativ. Mi-a placut de la inceput ideea de a ii prezenta pe copii intr-o alta lumina, prin modul in care acestia gandesc, prin dorintele si visurile lor. Am fost foarte impresionata de raspunsurile copiilor, de ideile pe care le-au avut. Copiii sunt foarte creativi, au un potential extraordinar!", spune Gabi Toma, graphic designer / ilustrator, cea care a desavarsit imaginea campaniei.

Mana cu Mana isi propune implicarea copiilor din centre de plasament intr-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care sa creasca gradul de respect de sine al acestora, dar si gradul de incredere in relatia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari si prin implicarea in evenimente asociate.

Se doreste de asemenea atragerea atentiei comunitatii fata de existenta copiilor institutionalizati si intelegerea corecta a nevoilor si perspectivelor acestora, fara dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunitatii fata de copiii institutionalizati; o relatie mai puternica intre comunitate si centrele de plasament, o perceptie corecta asupra acestor copii in comunitatea locala, drept "copiii nostri", "parte din viitorul comunitatii".

Pe website-ul www.manacumana.ro si prin prisma unor evenimentelor ce vor fi desfasurate pe perioada campaniei, se va realiza strangerea de fonduri pentru derularea de programe in afara centrelor - excursii, tabere, cursuri (pasiuni si materii scolare), diverse activitati cu scop recreational, educational si cultural, dar si pentru cresterea gradului de integrare in societate. Prin activitatile la care vor avea acces, copiii vor fi motivati pentru a-si imbunatati rezultatele scolare.

"Am primit cu bucurie propunerea acestui proiect si iata, incepem o campanie prin care activam comunitatile pentru ca acestea sa vina in sprijinul copiilor institutionalizati. Dincolo de toate eforturile noastre sustinute, pentru un viitor cat mai bun al copiilor din centre de plasament si pentru integrarea cu succes a acestora in societate, avem nevoie de comunitate, de oameni din afara sistemului care sa poata construi alaturi de noi; mai exact, sa ducem 'constructia' la bun sfarsit, cu 'materiale' de cea mai buna calitate, caci obiectivul institutiei noastre este acela de a crea caractere, viitor, pentru viitori adulti asa cum ne dorim sa avem in societatea noastra. Mana cu Mana este un proiect al societatii, fara efort pentru bugetul de stat, in care ne implicam activ, exact asa cum spune si titlul sau: Mana cu Mana, statul si societatea civila", explica si Petre Dinica, Director DGASPC Constanta.

"M-am implicat total in acest proiect de suflet conceput pentru copii pe care am avut placerea sa-i cunosc personal si cu care am petrecut foarte mult timp in ultimul an, intelegandu-le nevoile reale. Mana cu Mana este pentru copiii din centrele de plasament, insa fotografiile sunt sigur ca vor aduce beneficii pentru suflet si spirit pentru fiecare privitor, asa cum face orice act artistic autentic. Mai mult decat atat, proiectul este in interesul comunitatii, este pentru comunitate, deci pentru fiecare dintre noi, pentru familiile si copiii nostri", mai spune Razvan Iancu.

Printre partenerii Mana cu Mana (www.manacumana.ro) se numara City Park Mall, IT eXclusiv, SpeedHost, Mama Coase - Ateliere de Croitorie pentru Copii, Ideal Fine Art, Sian Image. Proiectul este sprijinit si de AGERPRES, Ziare.com, Business24.ro, PR Wave, Imparte.ro, OraExacta.net, Atitudinea.ro si SMARTfinancial.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#ajutor copii centre plasament, #donatii centre plasament , #romani