5 pasi esentiali catre un inventar de sfarsit de an fara dureri de cap

Advertorial
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 09:32
22630 citiri
5 pasi esentiali catre un inventar de sfarsit de an fara dureri de cap

Inventarul de sfarsit de an este o activitate obligatorie pentru orice societate comerciala din Romania. Poate de aceea, pentru orice manager aproprierea sarbatorilor are un gust dulce-amarui. Simpla rememorare a inventarelor din anii anteriori este suficienta pentru a va diminua bucuria apropierii Craciunului si Revelionului.

Inventarierea usoara si eficienta - doar un vis?

Multi manageri de IMM-uri au gasit solutia care le permite sa organizeze si sa efectueze inventarul anual cu calm si fara batai de cap. Pe langa planificare atenta, ei beneficiaza de suportul tehnic oferit de un program de contabilitate performant: WizCount de la Wizrom Software.

Este evident ca viitorul in afaceri depinde de automatizare, de instrumente de lucru inteligente. De altfel, suntem siguri ca deja utilizati mai multe solutii software specifice activitatii dumneavoastra, inclusiv un soft de contabilitate. Insa ceea ce conteaza este sa puteti accesa module specializate care va ajuta sa munciti mai eficient si mai inteligent, nu mai mult.

Asadar, cum puteti sa aveti parte de sarbatori linistite, chiar si din perspectiva inventarului de sfarsit de an?

1. Planificati din timp data inventarului si personalul implicat

Dupa cativa ani ca manager, deja stiti care este fluxul activitatii companiei in perioada sarbatorilor. Sunt cateva zile cu activitate mai redusa, in care puteti sa acoperiti activitatile de baza cu un numar mai redus de angajati, in timp ce restul vor fi implicati in realizarea inventarului.

Daca o parte din angajati doresc sa plece in concediu, este bine sa ii anuntati din timp si, eventual, sa le oferiti un mic stimulent, cum ar fi un bonus la salariul pe luna decembrie. Intr-un soft de contabilitate precum WizCount puteti calcula cu precizie suma neimpozabila maxima pe care o puteti acorda ca bonus sau cadou de sarbatori.

2. Utilizati un spatiu adecvat, curat si ordonat

Inventarierea presupune numararea fizica a tuturor mijloacelor fixe si stocurilor de marfuri ale companiei dumneavoastra. De asemenea, aceasta activitate poate dura cateva zile, pe care angajatii dumneavoastra le vor petrece exclusiv in spatiul in care se va efectua inventarierea.

Acest spatiu trebuie sa fie adecvat acestei activitati: spatios, bine luminat si incalzit, cu posibilitatea utilizarii continue a computerelor sau tabletelor conectate la internet si cu softul WizCount instalat pe ele.

3. Fiecare participant la inventar trebuie sa isi cunoasca bine responsabilitatile

Confuzia si erorile in timpul inventarierii apar atunci cand angajatii nu stiu clar care le sunt responsabilitatile. Fiecare participant trebuie sa aiba o lista clara de activitati, sa i se atribuie o anumita zona de lucru sau categorie de elemente de inventar pe care le va numara.

Desi pare un lucru de la sine inteles, fara o comunicare clara, din timp, se poate ajunge la situatii cum ar fi numaratoarea paralela sau omiterea inventarierii unor elemente.

4. Utilizati cele mai recent actualizate baze de date

Un inventar trebuie sa ofere o imagine clara asupra bunurilor aflate in proprietatea societatii comerciale, insa porneste de la documente deja existente - lista mijloacelor fixe de la inventarul anterior si stocurile de produse, actualizate in functie de vanzari.

Un soft de contabilitate performant cum este WizCount va garanteaza faptul ca veti avea la dispozitie baze de date corecte, complete si actualizate. Implementarea acestei suite software le-a permis clientilor nostri sa pastreze bazele de date corect compilate datorita meniului si functiilor usor de utilizat si alertelor privind datele incomplet introduse.

5. Imbunatatiti in mod continuu activitatea de inventariere

Ideile bune apar in cele mai neasteptate momente - inclusiv in timpul activitatii de inventariere. Orice procedura nou descoperita de angajati pentru a munci mai eficient este binevenita si trebuie retinuta pentru viitor.

Comunicarea deschisa si promovarea gandirii creative in randul angajatilor, alaturi de utilizarea celor mai moderne instrumente de afaceri va vor ajuta sa fiti un manager bine informat, eficient si apreciat de intreaga echipa.

WizCount este un produs Wizrom Software - compania de dezvoltare software care sustine afacerile de succes din 1994.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#soft contabilitate, #program contabilitate , #software