Partida de poker a domnilor Dragnea si Tariceanu cu poporul roman. Cum pot sa piarda

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 23:31
21404 citiri
Partida de poker a domnilor Dragnea si Tariceanu cu poporul roman. Cum pot sa piarda

In aceste zile dramatice, cei mai multi oameni de buna credinta se intreaba cum poate fi blocat macelul declansat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu asupra sistemului de justitie?

E o intrebare care nu are un raspuns simplu. In opinia mea, acest proces toxic administrat de deputatii Florin Iordache si Eugen Nicolicea poate fi stopat doar prin hotararea societatii de a nu accepta sub nicio forma modificarile propuse.

Desi Calin Popescu Tariceanu a venit in fata jurnalistilor si a declarat cu aroganta ca vointa Parlamentului este suverana, senatorul ar trebui sa stie ca doar vointa poporului are acest atribut, Parlamentul Romaniei fiind o institutie.

Si cum spunea un jandarm, "pentru noi, poporul incepe de la 100.000 de oameni in strada".

De aceea, cred ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu vor da inapoi la presiunea acestui popor. De asemenea, mai cred ca aceasta macelarire a legislatiei penale poate fi stopata si printr-o presiune extrema a magistratilor, niciun sistem politic nu va rezista unei eventuale greve a procurorilor si a judecatorilor, iar o alta cale este cea a unei presiuni fara precedent venita atat dinspre Uniunea Europeana, dar si dinspre Departamentul de Stat al SUA.

Exista cai diplomatice destul de solide, iar Romania este un membru important al NATO si UE, astfel incat, daca exista o nemultumire importanta a opiniei publice, partenerii nostri vor interveni.

In opinia mea, Liviu Dragnea joaca o partida de poker cu destinul Romaniei, cu locul tarii noastre in lume, e dispus sa sacrifice tot, doar pentru a ajunge intr-o pozitie privilegiata de negociere, astfel incat sa obtina "iertarea", adica stoparea anchetelor penale asupra sa si eliberarea unei cai politice de a ajunge prim-ministru.

Singurul sau atu in acest joc este sustinerea parlamentara, majoritatea PSD si ALDE care poate adopta modificarile la Legile Justitiei si cu care santajeaza intreaga societate.

Santajul, o strategie politica atat de draga sefului PSD

Liviu Dragnea a adoptat aceeasi strategie si in negocierile cu SUA, atunci cand a incercat sa preia fraiele discutiilor cu americanii in ce priveste inzestrarea armatei, astfel incat, in schimbul semnarii contractelor de achizitii pentru rachetele Patriot, sa-si rezolve si problemele cu Justitia si sa fie acceptat de americani ca partener.

Pentru asta a pus in scena blocajul din Comisia de Aparare, incercand sa compromita intelegerea cu americanii.

Daca vreti, e acelasi tip de joc pe care-l impune in acest moment in Parlament prin macelarirea sistemului juridic din Romania. Dar n-a tinut. Faptul ca secretarul de Stat american s-a deplasat de urgenta la Bucuresti si l-a scos pe Liviu Dragnea din joc sugereaza ca si in acest de-al doilea caz exista solutii diplomatice rapide de a se restabili ordinea constitutionala.

Exista o declaratie a procurorului general Augustin Lazar care spunea ca nu au fost trase toate cartusele in ce priveste incercarea de a stopa asaltul asupra Justitiei lansat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

In opinia mea, cei doi se afla intr-o mare criza de timp. Chiar daca toate modificarile sunt discutate si votate in aceasta sesiune parlamentara, intervine o perioada de 20 de zile in care presedintele poate trimite legile spre reexaminare sau poate sesiza CCR, iar dupa aceea mai are inca 10 zile pana la promulgare.

Aceste legi nu pot intra in vigoare mai devreme de o luna de la momentul adoptarii, iar acea luna va fi una foarte grea pentru PSD.

Glontul magic nu exista

Oamenii se vor trezi in haosul creat de noul Cod Fiscal, de introducerea TVA Split si de adoptarea unui buget de austeritate.

Luna ianuarie poate fi una in care se conjuga mai multe nemultumiri sociale ce pot duce la mari proteste de strada.

Iar liderii PSD stiu acest lucru, stiu ca nu pot rezista presiunii societatii, stiu ca guvernarea nu merge bine, ca economia va incepe anul 2018 in deriva si ca nemultumirile oamenilor se acumuleaza, nu se risipesc, daca ceea ce le genereaza nu dispare.

Toti cei care se intreaba si se gandesc la ce modalitati exista pentru a se rezolva aceasta criza trebuie sa stie ca nimeni nu dispune de un glont magic. Contributia fiecaruia conteaza.

Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si acolitii lor se afla sub o mare presiune, se vede asta din nervozitatea declaratiilor, din cearcanele adanci, din oboseala ascunsa in priviri. Ei isi joaca ultima carte si simt prin toti porii ca au mari sanse sa rateze.

Si mai e ceva, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au ajuns in ingrata situatie de a fi ostatici in propriile partide. Pe langa problemele penale, ei au promis ca vor rezolva problemele penale ale tuturor, iar, acum, ceilalti asteapta cuminti aceasta rezolvare inainte de a-i "impinge pe scari".

Cei doi jongleaza cu prea multi cartofi fierbinti in acelasi timp pentru ca sa nu scape cel putin unul pe jos, iar daca gresesc se declanseaza Iadul.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Dragnea Tariceanu legile justitiei, #Dragnea negocieri americani, #Dragnea Iordache legile justitiei, #Dragnea probleme coruptie , #PSD