ICCJ a decis definitiv: FCSB nu poate folosi numele Steaua - surse Ziare.com

Vineri, 04 Mai 2018, ora 15:37
8971 citiri
ICCJ a decis definitiv: FCSB nu poate folosi numele Steaua - surse Ziare.com
Foto: Hepta.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, vineri, recursul facut de Gigi Becali in dosarul in care i s-a interzis sa foloseasca numele "Steaua".

Desi Gigi Becali spunea joi seara ca este sigur de victorie, juristul CSA Steaua, colonelul de justitie Florin Talpan, l-a invins din nou in instanta. Iar de aceasta data decizia este definitiva, astfel ca FCSB nu va putea folosi numele Steaua, au afirmat surse juridice pentru Ziare.com.

Contactat de Ziare.com, Florin Talpan a oferit o prima reactie despre victoria obtinuta.

"Sunt fericit ca am castigat. Sunt fericit pentru mine, pentru CSA Steaua si, nu in ultimul rand, sunt fericit pentru miile de suporteri care au avut incredere in mine. Sunt mandru ca noptile pierdute nu au fost in zadar", a spus Talpan pentru Ziare.com.

Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi numele Steaua in decembrie 2016, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

In primavara anului 2017, societatea condusa de Becali a recunoscut decizia instantei, iar echipa din Liga 1 a fost redenumita in FCSB.

Becali a mers totusi mai departe si a atacat decizia pe procedura la ICCJ, unde vineri a pierdut si ultima carte jucata.

In acest moment, pe rolul instantelor mai exista doua procese importante in conflictul dintre CSA Steaua si societatea lui Becali.

In primul rand, CSA Steaua solicita sa primeasca despagubiri de aproximativ 37 de milioane de euro dupa ce Florin Talpan a demonstrat in instanta ca FCSB a folosit ilegal marca "Steaua" timp de zece ani. Acest dosar este pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Apoi, tot la Tribunalul Bucuresti mai exista un dosar in care Talpan solicita instantei sa constate ca palmaresul Stelei este la CSA si nu la echipa lui Becali.

Fanii CSA Steaua l-au felicitat pe Talpan

Considerat de suporterii care sustin CSA Steaua artizanul victoriilor in luptele cu Becali, Florin Talpan a primit noi mesaje de multumire dupa ultimul succes.

"Felicitari, domnule colonel! Noi, suporterii stelisti, va multumim tare mult pentru devotament si verticalitate. Totodata, va asiguram de suportul si increderea noastra in tot ceea ce intreprindeti in numele Stelei.

Speram sa fiti numit comandant al CSA Steaua. In asa dezirabila situatie, suntem convinsi de faptul ca echipa de fotbal Steaua Bucuresti si-ar recupera cu celeritate drepturile de care a fost privata abuziv, ilegal", au transmis suporterii echipei ros-albastre, citati de Steaua Libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#decizie proces FCSB CSA Steaua, #decizie nume Steaua , #stiri FCSB
Comentarii