Biserica a castigat in prima instanta dreptul de a vinde icoane cu Arsenie Boca. Procesul continua

Vineri, 21 Septembrie 2018, ora 16:35
4060 citiri
Biserica a castigat in prima instanta dreptul de a vinde icoane cu Arsenie Boca. Procesul continua
Foto: Arhiva Ziare.com

Episcopia Devei si Hunedoarei si Manastirea Prislop vor putea folosi, in continuare, pentru o perioada de timp, numele si imaginea parintelui Arsenie Boca pentru comercializarea obiectelor de cult bisericesc, dupa ce au castigat, la Curtea de Apel Bucuresti, apelul depus impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti.

"Este vorba de o ordonanta presedintiala, ceea ce inseamna o procedura simplificata, iar hotararea data are un caracter vremelnic, pana la solutionarea pricinii, pe fond", a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei, parintele Gabriel Miricescu.

In dispozitivul minutei Curtii de Apel Bucuresti se arata, printre altele, ca instanta constata ca Episcopia Devei si Manastirea Prislop "sunt indreptatite la folosirea numelui parintelui Arsenie Boca si a imaginii acestuia, exclusiv ca atribut de identificare a persoanei mentionate, in cadrul savarsirii actelor comerciale cu produse (carti, pandantive, amulete, suveniruri, obiecte de cult, icoane etc,) ce poarta numele si imaginea in discutie".

Purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei a explicat ca mai este un proces, pe fond, la Tribunalul Bucuresti, in urma caruia litigiul cu persoanele care sustin ca detin drepturile pentru marca "parintele Arsenie Boca" va fi transat definitiv.

Pana la finalizarea acestui proces, Episcopia Devei si Manastirea Prislop pot comercializa obiectele de cult cu numele si imaginea parintelui Arsenie Boca.

"Este o hotarare a instantei pe care nu o comentam si de care luam act. Ne manifestam bucuria pentru aceasta solutie si speram ca si litigiul pe fond sa fie solutionat in mod legal", a spus parintele Gabriel Miricescu.

Un aradean sustine ca este detinatorul legal al drepturilor de proprietate intelectuala asupra marcii "parintele Arsenie Boca", printr-o firma inregistrata in Marea Britanie.

Marca "parintele Arsenie Boca" ar fi fost inregistrata, in anul 2017, la Oficiul European de Proprietate Intelectuala de catre o firma din Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor cu chipul fostului staret al Manastirii Prislop, decedat in 1989, doar unei firme din Arad.

Citeste si Tanarul care a inregistrat marca Arsenie Boca: Si Biserica are nevoie de licenta din partea noastra daca vinde icoane

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#marca Arsenie Boca proces, #Arsenie Boca proces , #biserica