Michel Platini isi cauta dreptatea la tribunal

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 17:16
3475 citiri
Michel Platini isi cauta dreptatea la tribunal
Foto: uefa.com

Ex-presedintele UEFA, Michel Platini, a depus o plangere la tribunal pentru a determina dezvaluirea indentitatii oficialului din cadrul FIFA care a facut denuntul impotriva sa si l-a impiedicat sa candideze la alegerile forului international din 2016.

Platini este convins ca cineva din FIFA a filtrat informatii care au dus la incheierea carierei sale si a depus o plangere penala pentru "denunt calomnios", relateaza Le Monde..

Favorit la succesiunea lui Sepp Blatter in fruntea FIFA, Platini a fost nevoit sa renunte la cursa electorala din cauza acestor acuzatii si apoi a primit o suspendare, redusa de diferite instante, la 4 ani din fotbal. In fapt, Platini a fost acuzat ca a primit o plata de 1,8 milioane euro de la FIFA in 2011, la 9 ani dupa ce isi oferise serviciile de consilier lui Blatter si forului international (1999-2002) . Justitia elvetiana si instantele disciplinare din cadrul FIFA au suspectat ca suma de bani a fost o rasplata din partea lui Blatter pentru sustinerea aratata de Platini la alegerile din 2011, cand elvetianul l-a avut contracandidat pe Mohamad Bin Hammam din Qatar.

Fostul international francez considera ca oficiali FIFA au oferit informatii despre aceasta plata pentru a-l scoate din cursa la presedintia forului international. Trei personaje sunt suspectate de Platini: insusi Sepp Blatter, consilierul sau juridic Marco Villiger si presedintele comisiei electorale Domenico Scala.

Avocatii lui Platini considera ca a fost vorba de o actiune concentrata a celor trei, pentru ca clientul lor sa nu devina presedintele FIFA.

In biografia sa, Blatter sustine ca Marco Villiger ar fi sesizat justitia elvetiana, dupa ce a avut o intalnire cu un procuror intr-o parcare din Zurich. La putin timp, procurorii au confiscat un registru din sediul FIFA, pe 25 septembrie 2015, in care se gaseau informatii din abundenta despre acea plata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Michel Platini judecata FIFA, #Michel Platini tribunal FIFA , #stiri FIFA