Videoclip lansat in memoria victimelor de la Colectiv (Video)

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 11:17
2914 citiri
Videoclip lansat in memoria victimelor de la Colectiv (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

La trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, unde si-au pierdut viata 64 de persoane, artista Maria Gheorghiu - compozitoare, textiera si solista folk - a lansat videoclipul piesei "Niciodata uitarea", scrisa chiar in zilele urmatoare tristului eveniment, dar pe care nu a putut s-o cante mult timp. Recent a inregistrat videoclipul si l-a lansat pe canalul sau de YouTube.

"Am scris cantecul in zilele acelea fierbinti, cu gust de cenusa, sub primul impuls si am incercat sa-l aduc pe cat posibil mai aproape de adevarul dezbracat de metafora. Trei ani a ramas inchis in mine, durut. Rar eram in stare sa-mi inghit lacrimile si sa il cant", marturiseste Maria Gheorghiu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Niciodata uitarea" este o melodie care nu seamana cu nicio alta compusa si cantata de artista, e "un cantec-antidot impotriva uitarii, un strigat-clopot care sa ajunga pana la Dumnezeu", spune ea.

Orchestratia melodiei ii apartine lui Adrian Stavian, iar montajul video este realizat de Cristina Berinde.

"De trei ani incerc sa inteleg ce motivatii pot declansa in oameni asemenea resorturi criminale; cati dintre cei care se fac responsabili de cumplita tragedie COLECTIV (A) din 30 octombrie 2015 au curajul sa priveasca dincolo de ochii acestor tineri nevinovati?

Nu avem voie sa uitam ce s-a intamplat in seara zilei de 30 octombrie 2015! Multa vreme nu am fost in stare sa ajung acolo... nu am fost in stare sa inteleg de ce au murit atatia copii frumosi. (...)

De acum, cantecul nu mai este al meu, este al celor care au murit nevinovati, al celor care au supravietuit, dar au sufletele si trupurile arse; este al vostru, al celor care il veti vedea si il veti da mai departe, sa ajunga unde trebuie", mai spune Maria Gheorghiu.

Artista participa marti, 30 octombrie, la "Marsul Chitarelor", incepand cu ora 19.00, cand victimele incendiului din Colectiv vor fi comemorate pe traseul Piata Unirii - Club Colectiv.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#videoclip Maria Gheorghiu Colectiv , #Colectiv