Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dancila face o noua sedinta de guvern in aceasta seara. Se adopta Ordonanta Teodorovici?

Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 07:29
2772 citiri
Dancila face o noua sedinta de guvern in aceasta seara. Se adopta Ordonanta Teodorovici?
Foto: Arhiva Ziare.com

Cabinetul Dancila se va reuni, vineri, in sedinta la Palatul Victoria, de la ora 18:30.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca in aceasta sedinta o sa fie adoptata ordonanta de urgenta care prevede masurile fiscale, printre care se numara si "taxa pe lacomie", chiar daca pe ordinea de zi trimisa joi seara nu se afla si acest punct.

Ordonanta ar fi trebuit sa fie adoptata joi, insa cel mai probabil a fost amanata pentru ca avizul din partea Consiliului Economic si Social a venit foarte tarziu si a fost unul negativ.

"Se pare ca maine vor adopta. A mai fost nevoie, din cate am inteles, de cateva reglaje in ceea ce priveste formularile, iar in rest prevederile raman aceleasi.

Nu se va intampla nimic rau cu Pilonul II de pensii. Au ramas sa discute in Guvern diseara si de dimineata masurile prin care fondurile de pensii sa functioneze in continuare si sa aiba posibilitatea oamenii sa investeasca acei bani, iar in acelasi timp sa nu se puna problema functionarii acestui pilon de pensii", a sustinut Dragnea.

Consiliul Economic si Social a dat aviz negativ pe ordonanta de urgenta care continea masurile fiscale anuntate de Eugen Teodorovici, inclusiv "taxa pe lacomie", a confirmat joi Dumitru Coarna, membru al CES.

Guvernul a prezentat, marti, tot seara, un proiect de ordonanta de urgenta are cuprinde o serie de masuri fiscale, printre care scaderea comisioanelor pentru Pilonul II de pensii, precum si posibilitatea de a lasa contributorii sa-si retraga banii anticipat.

Alte masuri privesc introducerea "taxei pe lacomie", aplicata bancilor, la valoarea activelor, si calculata in functie de nivelul ROBOR, plafonarea pretului gazelor, controlul preturilor si pe piata de electricitate, impozit de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice, taxe impuse organizatorilor de jocuri de noroc, extinderea taxarii inverse pentru anumite categorii de operatiuni cu bunuri.

In contextul OUG cu masuri fiscale, premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca ordonanta de urgenta pregatita de Guvern prevede posibilitatea ca cei 2% ai celor care contribuie la Pilonul II de pensii sa mearga la Pilonul I sau III, pentru ca o persoana sa nu-si retraga banii, ci sa aiba o alternativa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sedinta guvern ordonanta Teodorovici, #sedinta Guvern vineri , #guvern