Cabanele lui Ceausescu intra in circuitul turistic

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 11:30
6601 citiri
Cabanele lui Ceausescu intra in circuitul turistic

Romsilva va introduce in circuitul turistic, incepand cu 1 mai, cateva cabane care au apartinut lui Nicolae Ceausescu, informeaza editia online a ziarului Gardianul.

Directorul pentru strategii de marketing din cadrul Romsilva, Cristian Apostol, a declarat ca institutia are in administrare 205 de cabane, insa vor fi introduse in circuit doar 60.

"Acestea au fost renovate si detin autorizatiile necesare. In timp, in functie de cat de repede vom primi autorizatiile pentru alte cabane, le vom deschide pentru turisti. Cred ca nu vom reusi totusi sa le introducem pe toate pana la sfarsitul anului", a explicat Apostol.

Printre cele 60 de cabane care vor fi inchiriate se numara si cateva care au apartinut lui Nicolae Ceausescu.

"Sunt cam opt cabane care au apartinut fostului presedinte, cum este Ivo din Harghita, cele din Slatina si Iasi", a precizat reprezentantul Romsilva.

O parte din cabanele Romsilva se afla si in parcurile nationale din Romania. Turistii vor plati cazarea circa 100 lei, pe noapte.

De asemenea, acestia vor putea opta pentru cursuri de

echitatie, plimbari cu trasura, servicii pentru care vor plati separat.

Singura problema este faptul ca rezervarea se face doar prin directiile silvice sau prin agentiile de turism.

"Noi am optat pentru un sistem de rezervare on-line mai simplu, care ne-a costat mai putin. Acest sistem permite ca rezervarea sa se faca prin directiile noastre sau prin agentiile cu care vom avea contract. Turistii nu vor putea sa faca singuri rezervarea", a explicat directorul de marketing.

Sistemul de rezervare on-line va fi disponibil de la 1 aprilie, iar rezervarile se vor putea face de la 1 mai, odata cu inceperea sezonului estival.

Reprezentantii Romsilva se vor intalni cu cei ai agentiilor de turism din tara si strainatate pe 26 martie pentru incheierea de contracte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cabana lui Ceausescu, #circuit, #turistic , #stiri Nicolae Ceausescu