O britanca de 57 de ani a ramas insarcinata

Luni, 24 Martie 2008, ora 16:55
3939 citiri
O britanca de 57 de ani a ramas insarcinata

La 57 de ani, britanica Susan Tollefsen a aflat cu surprindere ca este insarcinata, desi aceasta banuia ca este bolnava de cancer ovarian, informeaza Daily Mail.

Vestea i-a adus multa fericire femeii, dar si partenerului ei de viata Nick Mayer, intrucat isi doreau de foate multa vreme un copil, iar Susan a urmat o serie de tratamente de fertilizare.

Peste cateva zile, la 57 de ani, Susan va naste o fetita si va deveni astfel una dintre cele mai in varsta mame din Marea Britanie.

Ingrijorata din cauza burtii care devenea pe zi ce trecea tot mai generoasa, Susan Tollefsen, s-a prezentat imediat la medic, cu gandul la tot ce-i mai rau.

Timpul petrecut in spital in asteptarea consultatiei a fost pentru Susan ca o piatra de moara atarnata de gat.

Aceasta se gandea ca este pe moarte si nici prin cap nu-i trecea ca ar putea fi insarcinata.

"Imi spuneam in gand: Am sa mor. Stateam intinsa pe masa de consultatii si ma gandem ca urmeaza sa mor cand medicul s-a intors la mine si a exclamat: "Felicitari!", a povestit viitoarea mamica.

"Prima mea reactie a fost: Ce mod teribil de a ma anunta ca am cancer ovarian! Cand mi-a spus insa ca sunt insarcinata am ramas muta de uimire. Tot nu imi venea sa cred cand imi arata clar cum se vede capul copilului, trupul sau. Am fost si mai socata cand mi-au spus ca sunt insarcinata in 30 de saptamani", a adaugat femeia.

Sarcina, privita ca un adevarat miracol, a venit dupa ani multi in care Susan a incercat prin diferite tratamente de feritilizare sa ramana insarcinata.

Impreuna cu partenerul de viata, Susan a calatorit in Rusia si Polonia pentru tratamente si a cheltuit circa 15.000 de lire sterline, insa fara nici un rezultat.

In doar cateva zile, cuplul va ura bun venit pe lume primului copil, o fetita care va purta numele Freya.

"Suntem foarte fericiti pentru ca vom deveni parinti, dar suntem si emotionati daca ea va fi bine sau nu. Ecografiile de pana acum au demonstrat ca se dezvolta normal, dar nu putem fi complet siguri decat in momentul in care va veni pe lume. In primele luni de sarcina am trecut printr-o perioada destul de grea. Mancam tot ce imi doream si luam pastile puternice pentru durerile de spate. Bineinteles ca primul meu gand cand am aflat ca sunt insarcinata a fost daca micutul este bine", a marturisit Susan.

Cea mai in varsta mama din Marea Britanie este psihiatrul Patricia Rashbrook, care a nascut, in 2006, la varsta de 62 de ani.

Vechiul record era detinut de Liz Buttle, care a devenit mama, in 1997, la 60 de ani. Patricia a fost supusa, in afara granitelor Marii Britanii, unui tratament de fertilizare artificiala.

Patricia Rashbrook nu o intrece insa pe romanca Adriana Iliescu, femeia care detine recordul mondial dupa ce a nascut o fetita, la varsta de 66 de ani, sub supravegherea medicului Bogdan Marinescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#femeie insarcinata, #la 57 ani, #credea ca are cancer ovarian , #experiment