12.000 de euro costa o casatorie de forma intre o romanca si un spaniol

Luni, 04 August 2008, ora 10:45
5188 citiri
12.000 de euro costa o casatorie de forma intre o romanca si un spaniol

Casatoria cu un cetatean din Spania asigura obtinerea mai rapida a dreptului la munca, de aceea se inmultesc casatoriile de convenienta intre iberici si romance.

Pentru o casatorie de forma, romancele le platesc sotilor de imprumut pana la 12.000 de euro. Viitorii miri trebuie mai intai sa treaca de testul intrebarilor indiscrete ale unui judecator, inclusiv despre viata lor intima, relateaza Adevarul in editia electronica de luni.

Ministerul spaniol al Justitiei a semnalat recent un document care arata ca acest tip de casatorii tinde sa devina un fenomen.

Casatoriile de convenienta sau casatoriile "in alb" intre un cetatean spaniol si unul strain sunt din ce in ce mai frecvente, in primele luni ale anului fiind detectate mai mult de 500 de asemenea delicte.

Politia spaniola a retinut in ultimele luni mai mult de 200 de intermediari de contracte matrimoniale, pretul unei casatorii de forma este intre 5.000 si 12.000 de euro.

Pentru a preveni astfel de situatii, in cazul casatoriilor mixte este obligatoriu un interviu cu un judecator. Cei doi viitori soti trebuie sa demonstreze ca se cunosc suficient de bine si ca intentia de a forma o familie nu ascunde un interes.

Casatoriile de forma ii aduc strainului dreptul de rezidenta si de munca, precum si dreptul de a putea solicita cetatenia spaniola dupa un an de la casatorie. In mod normal, cetatenia se poate solicita dupa 10 ani de rezidenta.

Toate avantajele se pierd daca sotii divorteaza inainte de un an de la incheierea casatoriei.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
#casatorie, #Spania, #spaniol, #roman, #romanca , #stiri Rapid