Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Mangalia face ordine in contractele pentru terenurile de pe litoral

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 22:56
2647 citiri
Primaria Mangalia face ordine in contractele pentru terenurile de pe litoral

Primaria Mangalia va rezilia sau renegocia contracte incheiate, in perioada 2005 - 2007, cu zeci de societati comerciale care au primit prin asociere, concesiune sau inchiriere terenuri in sudul litoralului, a anuntat, luni, primarul Claudiu Tusac.

Primarul a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca neregulile ar fi fost constatate in urma unui audit intern, cat si extern, la care, pe langa sumele mici incasate de municipalitate, respectarea clauzelor contractuale nu ar mai fost urmarita, arata NewsIn.

Terenuri la pret de o paine

"Cand se lua terenul se facea ce se dorea, la mica intelegere. Pentru 100 de mp se platea lunar valoarea unui pachet de tigari, o paine sau o cutie de chibrituri pentru un teren pe malul marii, intravilan, cu plaja in fata", a afirmat primarul Tusac.

Contractele la care a facut referire primarul au fost incheiate in perioada 2005 - 2007.

"Toate aceste contracte sunt din perioada 2005-2007, unele cu acte aditionale, perioada in care presedintele comisiei de urbanism era Viorel Oleniuc (PNL), iar primar era Zanfir Iorgus (PDL)", a declarat, luni, actualul edil al Mangaliei, Claudiu Tusac (PSD).

Tusac sustine ca sunt societati care au terenuri inchiriate sau in contract de asociere cu Administrarea Domeniului Public si Privat al primariei municipiului Mangalia si care, pentru un metru patrat, ar plati in medie intre 640 de lei vechi si 1.840 de lei vechi pe luna.

La cat ar fi ajuns bugetul local?

Primarul sustine ca este vorba atat de terenuri din centrul municipiului, cat si de terenuri din statiunile Neptun, Jupiter, Olimp, Saturn, Venus si ca, potrivit agentiilor imobiliare, tariful perceput ar trebui sa fie intre 100.000 de lei vechi si cel putin 360.000 de lei vechi pentru un metro patrat pe luna.

Primarul Mangaliei a precizat ca in cazul in care terenurile ar fi fost inchiriate cu cel putin 5 euro/mp/luna, suma incasata la bugetul local ar fi depasit 2.000.000 de euro.

Claudiu Tusac a subliniat insa ca nu societatile sunt cele care trebuie trase la raspundere, ci persoanele, inclusiv functionarii publici din Primaria Mangalia care au avizat astfel de contracte si nu au urmarit respectarea lor si a precizat ca primaria va incepe o evaluare a actualelor contracte.

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi
Poșta Română a intrat în afaceri imobiliare. Pe portalul lansat au fost scoase la închiriere 500 de proprietăţi
Poșta Română oferă un nou serviciu începând de miercuri, 24 aprilie. Directorul Poștei, Valentin Ștefan, a dezvăluit într-o conferință de presă online lansarea portalului imobiliar al...
#teren, #Primaria Mangalia, #contract, #inchiriere, #reziliat, #renegociat, #litoral, #plaja , #ancheta