Boc: Decizia CCR va fi respectata, chiar daca nu o inteleg (Video)

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 15:08
3072 citiri
Boc: Decizia CCR va fi respectata, chiar daca nu o inteleg (Video)

Premierul Emil Boc a declarat joi ca hotararea data de Curtea Constitutionala in privinta ordonantei care interzice cumulul salariilor cu pensiilor va fi respectata, chiar daca nu o intelege si ii este greu sa o accepte.

"Am luat act chiar daca imi este greu sa accept si sa inteleg decizia Curtii, dar ea va fi respectata pentru ca suntem un stat de drept. Dar voi continua lupta impotriva dezmatului pe bani publici. Guvernul va merge mai departe propunand un proiect de lege pe care il va supune aprobarii Parlamentului in procedura de urgenta", a precizat premierul.

Seful Executivului a declarat ca aceasta ordonanta nu a vizat niciodata profesorii, medicii, asistenti maternali, actorii, ci doar persoanele care au deja foarte multi bani, dar sunt "sponsorizati" din banii cetateanului.

"Stiam ca nu va fi o masura primita cu aplauze. S-au facut presiuni ca sa nu ramana in vigoare si sa ramana in continuare aceste legi speciale. Nu este normal ca o persoana sa cumuleze de la stat si pensie si salariu si sa sponsorizam din banii cetateanului lunar persoane cu sute milioane de lei pe luna. Iar acesti bani sunt luati din bugetul de stat.

Va anunt ca voi continua lupta ca sa stopez dezmatul cheltuirii banului public. Pana unde vor merge aceste nedreptati?", a precizat premierul.

Emil Boc a reiterat ideea ca Guvernul va continua sa lupte impotriva pensiilor de lux si le-a anuntat pe persoanele care vor sa beneficieze in continuare de aceste favoruri ca nu vor avea in el niciun sprijin si va incerca in continuare sa curme aceste abuzuri.

"Voi merge pana la capat sa curm aceste abuzuri si ii anunt ca nu vor avea in mine niciun sprijin de a mentine aceste legi speciale. Eu nu discut de persoane, eu nu am nimic cu nicio persoana, dar trebuie sa corectam functionarea incorecta a sistemului de pensionare. Acesta este pentru unii muma, pentru altii ciuma. Trebuie sa punem capat dispretului asupra banului public", a mai precizat acesta.

Vezi declaratia de presa mai jos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Regatul Unit ar putea deveni treptat o ţară fără tutun. Deputaţii dezbat marţi, 16 aprilie, un proiect de lege conform căruia tinerilor în vârstă de până la 15 ani din prezent să nu li...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Emil Boc, #accepta decizia CCR, #proiect lege, #aproba Parlament , #premier