Curatarea hainelor nu trebuie sa te coste o avere

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 16:43
35082 citiri
Curatarea hainelor nu trebuie sa te coste o avere

Stiti senzatia: duci doua camasi, o rochie si o cravata la curatatorie si te trezesti cu o factura interminabila.

Cum criza economica nu se "impiedica" de detalii precum ingrijirea personala, este firesc ca acest domeniu sa fie afectat de crestera preturilor, pe masura ce se "raresc" clientii.

Nu este normal insa ca tu sa cheltuiesti mai mult pentru acelasi serviciu, mai ales cand poti sa rezolvi singur cateva din problemele obisnuite ale hainelor.

Iata cateva solutii "de criza" la aceasta problema, scrie publicatia online The Frisky

Este o diferenta intre "Dry Clean" si "Dry Clean Only"

Daca pe eticheta rochiei tale preferate scrie "Dry Clean" (curatare chimica, n.r.), inseamna ca este o sugestie de curatare iar piesa vestimentara poate fi spalata si la masina.

Daca insa scrie "Dry Clean ONLY" (DOAR curatare chimica) iar piesa este facuta dintr-un material care nu se comporta bine la apa (rayon, matase, in), va trebui sa o dai pe mana profesionistilor.

Atarna-ti hainele

Multi oamnei isi duc hainele la curatatorie pentru ca acestea vin de-acolo bine calcate. Insa daca investesti in cateva umerase de calitate (de lemn sau invelite in material textil, nu din sarma) hainele tale se vor aseza mai bine in dulap si cand le vei pune pe tine nu vor avea cute urate la umeri.

In plus, orice fier de calcat cu aburi poate face acelasi lucru ca si profesionistii de la curatatorie.

Evita si trateaza potrivit petele

Prima regula a indepartarii petelor este sa le tratezi imediat ce se intampla. Daca o pata sta o saptamana fara sa primeasca atentie, are mari sanse sa nu mai poata fi indepartata niciodata.

Pentru a o "ataca" adecvat, e bine ca mai intai sa determini ce fel de pata este - pe baza de apa sau ulei. Daca este ulei de masline, unt sau alta substanta uleioasa, haina trebuie trimisa urgent la curatatoria chimica.

Petele de sange, cafea sau vin pot fi tratate si acasa, cu produse care se gasesc pe orice raft de magazin.

In plus, aminteste-ti sa lasi sa treaca cateva minute dupa ce te-ai parfumat, dat cu deodorant si fixativ de par, pentru ca aceasta este o buna metoda de a preveni patarea hainelor.

Spala si tu

Puloverele si blugii (casmir, lana si jeansii "de designer") pot fi foarte bine spalate de mana si nu trebuiesc duse la curatatorie, deoarece solventii chimic folositi acolo daneaza serios acestor haine.

Pe langa detergentii specializati in tratarea laneturilor si casmirului, poti folosi un detergent care nu iti va decolora pantalonii preferati.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sfaturi curatare haine, #economii servicii , #intalniri