Scapa de constipatie in mod naturist

Marti, 14 Iulie 2009, ora 08:22
70150 citiri
Scapa de constipatie in mod naturist
Foto: advice.com

Constipatia este definita ca fiind incetinirea tranzitului intestinal prin tulburari in formarea scaunului. Cauzele sunt diverse, de la hrana uscata, consumul redus de lichide, mesele neregulate si pana la bolile endocrine, viata sedentara sau perioadele de repaus prelungit.

Alimentatia joaca un rol vital in prevenirea si tratarea constipatiei. Legumele si fructele suculente nu vor lipsi de la nicio masa, iar consumul de apa nu va fi mai mic de doi litri zilnic, informeaza natural-homeremedies.com.

Consuma alimente bogate in fier, vitamina B1 si saruri de potasiu. Ele intretin contractivitatea musculaturii peretelui intestinal si asigura un scaun normal. Dintre produsele lactate recomandate in cazul constipatiilor, iaurtul este cel mai indicat.

Un pahar de apa rece dimineata, pe stomacul gol, stimuleaza tranzitul intestinal. O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol are acelasi efect. Masajul abdominal delicat in fiecare dimineata stimuleaza musculatura abdominala.

Tratament naturist

Melasa, siropul de culoarea caramelului obtinut din sfecla de zahar, este remediul eficient impotriva constipatiilor. Se administreaza fie singur, inainte de culcare, fie combinat cu lapte sau suc de fructe dimineata.

Sucul de varza, consumat de trei ori pe zi, dupa fiecare masa, asigura un scaun normal si regleaza digestia. Un mango pe zi este si el benefic in tratarea constipatiei.

Strugurii accelereaza tranzitul intestinal si, daca sunt consumati dupa laptele de seara, scaunul nu va intarzia sa apara dimineata. Tot seara, inainte cu culcare, nu uita de cana de lapte indulcit cu zahar.

Un pahar cu apa in care ai adaugat putina sare amara te va scapa de neplacerile cauzate de constipatie. Tot in bautura zilnica, fie ca este suc natural de portocale ori apa, adauga o lingurita de ulei de masline.

Repeta procedeul zilnic, pana cand organismul se va obisnui cu scaunul normal. Daca preferi legumele, poti opta pentru cura zilnica de suc de morcov, combinat cu cel de spanac, pentru tratarea crampelor stomacale.

Ceaiul de ghimbir, chimen sau musetel trateaza eficient crampele, gazele si balonarea, asociate constipatiilor suparatoare. Inainte de fiecare masa, poti incerca semintele de in. Actioneaza in sensul eliberarii gazelor si accelerarii digestiei.

Poti obtine in casa un laxativ eficient din petale de trandafir. Fierbe la foc mare apa, in care ai adaugat putin suc de lamaie, portocale si zahar.

Dupa dizolvare, adauga petalele de trandafiri rosii, folositi la dulceata, si fierbe pana cand se dizolva sucul petalelor. Lasa amestecul la racit si consuma-l de fiecare data cand ai probleme cu scaunul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#constipatie tratament naturist, #plante constipatie, #laxativ natural , #sanatate