Fostul teren de vanatoare al lui Tiriac a fost concesionat

Marti, 21 Iulie 2009, ora 22:11
3873 citiri
Fostul teren de vanatoare al lui Tiriac a fost concesionat
Foto: Ecomagazin

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a concesionat marti in urma unei licitatii 21 de fonduri de vanatoare, printre care si Fondul de la Balc, la care a renuntat omul de afaceri Ion Tiriac, pentru 242.435 euro pe an.

In urma licitatiei de miercuri au fost atribuite cinci fonduri cinegetice din judetul Bacau, patru din judetul Cluj, cate doua din judetele Dambovita si Dolj, si cate un fond de vanatoare din judetele Alba, Arges, Bihor, Botosani, Bistrita Nasaud, Contanta, Galati si Gorj.

Cea mai mare valoare de atribuire prin licitatie a fondurilor de vanatoare a fost cea din cadrul fondului de vanatoare de la Micesti, judetul Arges.

Asociatia de Vanatoare si Pescuit Arges va plati astfel pentru dreptul de concesiune 59.586 de euro anual.

Fondul de la Balc, zece ani la mana AV Waidmannsheil

Topul celor mai mari valori de concesionare este completat de fondul de la Balc care a fost concesionat pentru o perioada de zece ani catre AV Waidmannsheil, pentru 26.733 euro anual, de fondul de la Darmanesti, din judetul Bacau, pentru al carui drept de concesionare SC OS Lignum SRL va achita in fiecare an 21.787 euro.

Cei mai putini bani a obtinut Ministerul Agriculturii din concesionarea fondurilor cinegetice Valea Belisului, Parva si Somesul Rece, care au fost atribuit contra unei sume anuale de 115 euro, 585 euro, respectiv 1.024 euro catre AJVPS Cluj, OS Comunal Telciu RA, respectiv AV Samus S.

Alte fonduri cinegetice concesionate marti de MAPDR sunt: Vingard pentru 9.530,6 euro; Ciobanasu pentru 9.006 euro, Lipova , pentru 13.340 euro; Stanisesti, pentru 1.780 euro; Rachitoasa, pentru 1.409 euro, Ripiceni, pentru 2.402 euro; Unguras, pentru 1.692 euro; Valea Ierii, pentru 6.161 euro, Cotu Vaii, pentru 15.444 euro; Runcu, pentru 1.815 euro; Valea Iolomitei, pentru 3.975 euro; Valea Stanciului, pentru 19.739 euro si Rojiste, pentru 19.083 euro.

Licitatia publica pentru atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul a inca 20 de fonduri de vanatoare se va desfasura miercuri la sediul Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#teren vanatoare Tiriac, #fonduri cinegetice concesionate, #teren vanatoare Balc , #Ion Ion Tiriac