Alimente care va ajuta sa va mentineti un creier sanatos

Duminica, 02 August 2009, ora 12:05
8502 citiri
Alimente care va ajuta sa va mentineti un creier sanatos

Odata cu trecerea timpului, varsta isi spune cuvantul si asupra functiilor creierului. Cele care sunt primele afectate sunt memoria si capacitatea de concentrare.

Vestea buna este ca puteti sa va mariti sansele de a va mentine un creier sanatos daca adaugati alimente "inteligente" in dieta voastra.

Iata cateva din produsele care iti pot mari capacitatea de concentrare, recomandate de Webmd:

1. Cofeina te poate face mult mai alert. Nu exista o reteta magica cer te poate face mai destept, dar anumite substante, cum ar fi cofeina, iti pot stimula concentrarea. Ciocolata, bauturile energizante, unele medicamente si cafeina va pot da energie, desi efectele sunt pe termen scurt.

2. Zaharul iti poate imbunatati vigilenta. Zaharul este "combustibiliul" perfect pentru creierului vostru. Ceva care contine zahar va stimuleza memoria, procesele de gandire si capacitatea mentala.

3. Adaugati in alimentatia zilnica fructe si ciocolata. Nucile si semintele sunt bune surse de vitamina E, care este asociata cu micsorarea vitezei de imbatranire a creierului.

Ciocolata neagra are de asemenea puternice proprietati antioxidante si contine stimulente naturale precum cafeina, care poate spori capacitatea de concentrare. Atentie insa, nu faceti excese de calorii, grasimi si zahar!

4. Mancati avocado. Fiecare organ depinde de fluxul sangelui, mai ales inima si creierul. O alimentatie care contine avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare si sporeste fluxul sangelui, ceea ce duce mai departe la o buna functionare a celulelor creierului.

5. Afinele ajuta la probleme cum ar fi Alzheimer sau dementa. O alimentatie bogata in afine imbunatateste semnificativ capacitatea de invatare.

Daca vrei sa-ti imbunatatesti capacitatea de concentrare inca de la prima ora a diminetii, incepe cu o masa de 100% din suc de fructe, cereale si o ceasca de cafea.

In plus, pentru a-ti mentine un creier sanatos, incearca sa dormi cat mai bine, fa exercitii de gandire si relaxeza-ti creierul zilnic prin momente de meditatie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alimente creier sanatos, #alimente stimulare creier, #crestere capacitate concentrare , #sanatate