Adio mancarimi, ma tratez natural

Miercuri, 05 August 2009, ora 09:17
55167 citiri
Adio mancarimi, ma tratez natural
Foto: hip2b2.com

Alergiile, muscaturile de insecte, igiena precara si stresul sunt doar cateva cauze ale mancarimilor suparatoare. Starile acute provoaca plagi deschise chiar si se pot raspandi cu repeziciune pe intreg corpul.

Pielea uscata favorizeaza mancarimile suparatoare, iar medicamentele in exces, expunerile solare, toxiinfectiile alimentare sau chiar temperaturile scazute provoaca si ele mancarimi, informeaza himalayahomeremedies.com.

O metoda naturala pentru tratarea lor este baia obisnuita in care ai adaugat lapte proaspat. Petele rosii sunt drastic reduse, iar starile neplacute vor disparea.

Aplica pe zonele afectate crema obtinuta din aloe vera, suc de lamaie, vitamina E si ulei de peste. Repeta tratamentul de fiecare data cand vrei sa te scarpini, iar iritatiile vor disparea rapid.

Atunci cand faci baie, freaca zonele sensibile cu piatra ponce. Spala cu sapun delicat si dupa baie maseaza pielea cu vaselina cosmetica.

Baile cu menta si macris sunt si ele eficiente pentru reducerea mancarimilor. Otetul este de asemenea un bun remediu si un dezinfectant natural perfect. Uleiurile esentiale de urzica, combinate cu putina apa rece, te scapa si ele de mancarimi.

Dieta si ponturi

Persoanele care au mancarimi suparatoare vor consuma zilnic fructe proaspete bogate in vitamina C, E si zinc. Dieta devine obligatorie pentru persoanele care prezinta mancarimi provocate de alergii.

Citricele, morcovii, pestele, carnea de vita, pasare sau miel, cerealele integrale, nucile, semintele de dovleac si produsele lactate nu vor lipsi din alimentatie.

Evita pe cat posibil sa te scarpini. Unghiile mari iti pot provoca rani profunde, deci mentine o manichiura corespunzatoare. Hainele pe care le porti sunt foarte importante. Imbraca numai bluze din bumbac si evita lana sau alte materiale care provoaca mancarimi.

Zonele afectate vor fi uscate in permanenta si vei evita temperaturile ridicate sau umezeala, care intretin iritarea pielii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mancarimi alergie, #macarimi remedii naturale , #sanatate