Guvernul Croitoru - lista ministrilor

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 17:10
13097 citiri
Guvernul Croitoru - lista ministrilor
Foto: Arhiva

Premierul desemnat Lucian Croitoru a anuntat vineri structura Cabinetului cu care se va prezenta in fata Parlamentului saptamana viitoare si numele ministrilor din echipa sa.

Lista este compusa din:

1. Ministerul Finantelor: Gheorghe Pogea

2. Ministerul Economiei: Adriean Videanu

3. Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

4. Ministerul Apararii: Mihai Stanisoara

5. Ministerul de Interne: Emerich Florin Saghi

6. Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu

7. Ministerul Muncii: Mihai Seitan

8. Ministerul Agriculturii: Adrian Radulescu

9. Ministerul Transporturilor: Radu Berceanu

10. Ministerul Sanatatii: Cristian Vladescu

11. Ministerul Educatiei: Daniel Funeriu

12. Ministerul Dezvoltarii si Turismului: Vasile Blaga

13. Ministerul Mediului: Sulfina Barbu

14. Ministerul Culturii: Teodor Paleologu

Inainte de a prezenta lista ministrilor din Cabinetul sau, Lucian Croitoru a tinut o scurta declaratie de presa.

Am primit asigurari ca voi fi investit de Parlamentul Romaniei

"Am hotarat sa imi asum raspunderea de a duce la indeplinire mandatul incredintat de presedintele Romaniei. Am inceput discutiile cu PD-L, care a spus ca ma sprijina, am avut negocieri cu PSD, PC, PNL si reprezentantii minoritatilor, UDMR si cele nationale.

Dupa ce acestia din urma mi-au comunicat ca nu imi vor da votul, m-am reintalnit cu PD-L, care m-a asigurat ca ma sustine, si cu presedintele Romaniei.

Am primit asigurari ca, avand in vedere imprejurarile economice actuale, voi fi investit de Parlamentul Romaniei.

Am format o echipa guvernamentala de oameni capabili carora le multumesc ca au acceptat sa ma sprijine", a sustinut in declaratia sa de presa Lucian Croitoru.

Premierul desemnat a anuntat ca a trimis vineri la Parlament programul de guvernare si lista de ministere si ministri, urmand ca aceasta sa fie audiata si supusa votului in Parlament in perioada imediat urmatoare.

Premierul si BNR, de unde provin, vor avea un rol cheie in perioada urmatoare

Croitoru a facut din nou cateva consideratii asupra situatiei economice si financiare a Romaniei.

"Au mai ramas doua luni si o saptamana pana la finalul acestui an. Starea financiara a tarii este sub control iar comunicatul FMI, care ne anunta ca o misiune va veni in Romania, inseamna inca o sansa de a evita un derapaj.

Dar nu este loc pentru nicio amanare, nicio ezitare si cu atat mai putin pentru erori care ar duce la inrautatirea situatiei tarii", a avertizat Lucian Croitoru inca o data.

Acesta a explicat ca este nevoie urgent de aprobarea constructiei bugetare pe 2010 si a altor masuri extrem de importante.

"Toate acestea fac necesara implicarea directa a premierului, nu numai a ministrului de Finante. Vor urma negocieri dificile cu institutiile internationale, cu bancile, cu pietele de capital, in care premierul, in stransa legatura cu BNR, de unde provin, va avea un rol cheie", a mai avertizat Croitoru.

"Este un fel de mit ca in Romania eventuale derapaje in politica fiscala pot fi suplinite cu succes de BNR. Desi aparent este asa, costurile pentru astfel de lucruri sunt mari, de aceea conlucrarea este esentiala", a mai subliniat acesta.

Sansele sunt relativ mari, nu relativ mici, cum opineaza unii analisti

Croitoru a precizat si ca a analizat opiniile, pro si contra, privind un Executiv condus de el, si a dat asigurari ca va fi "un premier care va face toate eforturile posibile pentru a veni cu solutii".

Intrebat de jurnalistii prezenti la Palatul Victoria ce sanse isi da in conditiile in care majoritatea Parlamentara PSD, PC, PNL, UDMR a anuntat foarte ferm ca nu ii va da votul, Lucian Croitoru a raspuns: "Eu nu sunt politician si nici nu intentionez sa pasesc pe taramul politicii. Eu cred ca Parlamentul va judeca atat din perspectiva politica, dar va judeca si din perspectiva economica si financiara. Din aceasta perspectiva spun ca sansele sunt relativ mari, nu relativ mici cum sunt prezentate acum de anumiti analisti".

Conform Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului, Parlamentul are la dispozitie 15 zile din acest moment pentru a-i audia in comisii pe toti cei care intra in componenta Guvernului format de Lucian Croitoru.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#ministri Guvern Croitoru, #Croitoru ministri, #Guvernul Croitoru, #Cabinetul Croitoru, #lista ministri Croitoru , #stiri politice