Soseaua Ferentari, blocata de protestatarii lasati fara curent

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 22:40
1864 citiri
Soseaua Ferentari, blocata de protestatarii lasati fara curent

Zeci de locuitori din cartierul bucurestean Ferentari au iesit in strada, luni seara, furiosi ca de 11 zile li se opreste curentul in fiecare seara. Oamenii au blocat circulatia pe Prelungirea Ferentari.

Ei spun ca traiesc un adevarat cosmar si se plang ca, in plina iarna, temperatura in casa e la fel cu cea de-afara, informeaza RealitateaTV.

Protestatarii, care au iesit in strada si duminica seara, sustin ca au facut numeroase sesizari, dar singura solutie ar fi schimbarea transformatorului de la care sunt alimentati cu energie electrica.

Gigi Becali s-a oferit sa plateasca transformatorul stricat, daca suma nu depaseste 150.000 de euro.

Enel acuza: In Ferentari se fura curent

Reprezentantii companiei de electricitate Enel sustin, insa, ca situatia sta altfel. Intr-un comunicat remis Ziare.com, Enel precizeaza ca in acea zona din Ferentari transformatorul este suprasolicitat in mare parte din cauza furtului de energie.

"In zona Ferentari, pe str. Tunsu Petre se inregistreaza un consum ridicat de energie electrica mai mare cu 25-30% fata de capacitatea transformatorului, cauzat in mare parte de furturile masive de energie electrica efectuate de consumatorii din zona. Acesta este motivul pentru care elementele de protectie ale transformatorului sunt afectate atat de consumul ridicat cauzat de furturi dar si de interventiile neautorizate in reteaua electrica.

Precizam ca o echipa Enel Distributie Muntenia a fost retinuta ieri dimineata (duminica dimineata, n.red.) de locuitorii aceleiasi zone, dupa ce a intervenit pentru repararea transformatorului electric. De asemenea, in cursul serii de sambata, echipa care s-a deplasat pentru remedierea defectiunilor la acelasi transformator a fost bruscata, iar masinile Enel Distributie Muntenia avariate.

Mentionam ca in urma incidentelor petrecute in aceste zile, in cazul aparitiei altor incidente in zona respectiva, echipele Enel Distributie Muntenia sunt nevoite sa intervena doar cu sprijinul echipelor de Politie si Jandarmerie, in vederea asigurarii integritatii persoanelor care actioneaza pentru remedierea defectiunii, dar si pentru protejarea masinilor si echipamentelor necesare pentru interventie.

In aceasta seara o echipa Enel Distributie Muntenia s-a deplasat din nou in zona pentru remedierea defectiunii si, in scurt timp, urmeaza sa fie reluata alimentarea cu energie electrica", se arata in comunicatul citat.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#protest Ferentari, #curent Ferentari , #frauda