Remedii naturiste pentru ochii umflati

Joi, 11 Februarie 2010, ora 08:30
119982 citiri
Remedii naturiste pentru ochii umflati
Foto: howstuffworks.com

Lucrul in fata calculatorului, condusul toata ziua sau putinele ore de somn isi lasa amprenta asupra ochilor tai care se umfla, se inrosesc si iti lacrimeaza des. Ai nevoie de cele mai bune remedii pentru evitarea neplacerilor si redarea sanatatii si echilibrului natural al ochilor.

Metodele naturale de tratare a ochilor umflati iti sunt la-ndemana, le poti aplica acasa seara, inainte de culcare, iar dimineata vei fi ca nou, vei avea privirea limede, iar umflaturile vor disparea imediat, informeaza howstuffworks.com.

Trebuie sa stii ca toate alimentele pe care le consumi influenteaza decisiv sanatatea generala a organismului. Astfel, dieta ta zilnica isi lasa amprenta inclusiv asupra sanatatii ochilor. Sarea in exces are acest efect, alergiile sau sinuzita sunt si ele motive ale aparitiei ochilor umflati.

Este o problema temporara, tocmai de aceea, de multe ori nu acordam atentie acestor simptome. Cand ele apar foarte des insa devin suparatoare, deci ai nevoie de cateva ponturi utile pentru a avea din nou ochii sanatosi.

Compresele de ceai verde sau negru te ajuta sa rezolvi problema intr-o seara. Aplica inainte de culcare doua comprese caldute pe ochii tai obositi si poti adormi linistit. Cafeina continuta stimuleaza circulatia sangelui si reduce inflamatiile.

Castravetele are acelasi efect. Proprietatile sale astringente il recomanda pentru tratarea problemelor oculare, sub forma de comprese proaspete pe care le lasi sa actioneze cel putin zece minute inainte de culcare.

Cartoful proaspat, taiat felii si asezat in zona afectata, actioneaza rapid. Pastreaza cele doua comprese pana cand toti nutrientii sunt absorbiti in piele. Au proprietati antiinflamatorii si sunt remediile perfecte pentru ochii iritati.

Albusul de ou este si el eficient pentru ochii umflati si obositi. Pielea isi va restabili rapid echilibrul, la fel si circulatia sangelui si in numai o zi poti scapa de neplaceri.

Daca nici una dintre aceste metode nu ti se pare potrivita incearca sa folosesti o simpla compresa cu apa rece sau putina gheata de la frigider. Lasa sa actioneze cateva minute, dupa care poti indeparta si repeta procedura pana la topirea ghetii sau incalzirea compresei.

Renunta un timp la alimentele sarate si picante, maseaza-ti ochii in fiecare seara pentru a stimula circulatia sangelui si, dimineata, dupa ce te-ai spalat pe fata, doar tamponeaza usor zona oculara.

Ochii umflati pot fi si o reactie alergica la produsele cosmetice sau praful din gospodarie. Incearca sa urmaresti daca vreunul dintre produsele de ingrijire este responsabil pentru aceste simptome si consulta medicul tau daca observi ca acestea sunt cauzele.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ochi umflati remedii, #ochi umflati cauze, #ochi rosii tratament , #sanatate