Mina Mortii din Banat, aflata la 140 km de Timisoara, va fi deschisa turistilor! Vom vedea si o masina cu abur, sora cu cele de pe Titanic!

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 17:24
58 citiri
CARAS SEVERIN. Emblematica Mina Anina, candva mandria Banatului, a intrat deopotriva in istorie si in legenda. Exploatarea de carbune a fost deschisa in 1790 si mina s-a tot marit si adancit, la sfarsitul secolului trecut ajungand sa fie cea mai adanca din Europa, de 1 km si 2590 m. In mina Anina au muncit generatii dupa generatii de mineri, multi veniti din alte colturi de tara, atrasi de locurile de munca bine platite si... sigure. Explozia din anul 2006, produsa la Orizontul 8, la peste 800 ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.