ING a avut iar probleme luni dimineata: UPDATE Serviciul online si-a revenit

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 10:45
10613 citiri
ING a avut iar probleme luni dimineata: UPDATE Serviciul online si-a revenit
Foto: Arhiva Ziare.com

Serviciul de tranzactii online Home'Bank al ING nu a functionat luni dimineata.

Clientii bancii care au incercat sa intre in aceasta dimineata in contul lor de pe Home'Bank nu au reusit. Asadar, orice operatiune online - fie ca au vrut sa verifice cati bani au in cont, fie ca au vrut sa faca o plata - a fost blocata.

Am semnalat problema pe pagina de Facebook ING Web Cafe si iata ce raspuns am primit de la reprezentantii bancii:

UPDATE 11:12 - Reprezentantii ING au venit cu o explicatie oficiala legata de problemele de luni dimineata cu Home'Bank-ul. Acestia asigura ca serviciul este functional in varianta pe mobil.

Unii utilizatori de Facebook spun ca ei au sunat la ING pentru a-si verifica soldul, mai exact la numarul 031 406 24 64. Totusi, oamenii si-au exprimat frustrarea pe retelele sociale, pentru ca nu puteau face absolut nimic online.

UPDATE 11:30 Serviciul Home'Bank al ING si-a revenit, asa ca acum functioneaza normal atat pe mobil, cat si in varianta desktop.

Sistemul a picat total sambata

Amintim ca sambata, incepand de la ora 13:00, reteaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING si serviciul Home'Bank au devenit indisponibile, din cauza sistemului de stocare a datelor, care a inceput sa genereze erori. Astfel, clientii ING s-au trezit intr-o situatie imposibila, in care nici nu putea plati cu cardul, nici nu puteau scoate bani de la bancomatele ING. Unii clienti nu au putut scoate bani nici macar de la ATM-urile altor banci.

ING a anuntat la ora 22:00 ca problemele la serviciul Home'Bank au fost remediate, iar o ora mai tarziu, la 23:00, banca a informat ca toate serviciile sale sunt functionale.

ING a anuntat cauzele incidentului de sambata. Banca va returna comisioanele clientilor care au retras bani de la alte banci

Insa lucrurile nu au stat chiar asa. Duminica, clientii bancii au continuat sa se planga pe Facebook ca serviciul Home'Bank nu merge.

"Homebank-ul nu merge. Pot face login, dar pe urma dureaza mult si pagina se incarca pana la jumatate si pauza... Aplicatia mobila nu merge deloc!", a scris un utilizator duminica, in jurul pranzului. Cei de la ING au raspuns spunand ca stau la dispozitia clientilor "pentru suport".

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#ING HomeBank nu merge, #probleme HomeBank ING , #Romania
Comentarii