Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Toate serviciile ING au revenit la normal dupa mai bine de 10 ore

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 23:40
7647 citiri
Toate serviciile ING au revenit la normal dupa mai bine de 10 ore
Foto: Arhiva Ziare.com

ING si-a anuntat clientii sambata seara, dupa ora 23:00, ca toate serviciile sale sunt functionale.

"Acum si tranzactiile cu cardul la comercianti si la bancomat sunt disponibile.

Ne cerem scuze inca o data pentru toate neplacerile create. Am tratat situatia cu maxima prioritate si am lucrat cu toate resursele necesare pentru a rezolva problemele tehnice cat mai repede posibil. Continuam sa monitorizam stabilitatea serviciilor", anunta banca pe pagina de Facebook ING Web Cafe.

Amintim ca, incepand de la ora 13:00, reteaua de bancomate, sistemele de acceptare a cardurilor ING si serviciul Home'Bank au devenit indisponibile, din cauza sistemului de stocare a datelor, care a inceput sa genereze erori in operare.

Ulterior, abia la ora 22:00, serviciul de tranzactii online Home'Bank a fost remediat.

"Aceasta problema tehnica nu a pus niciun moment in pericol datele si disponibilitatile banesti ale clientilor ING, care sunt in deplina siguranta", a mentionat banca.

Toata ziua de sambata defectiunile sistemului i-au pus in incurcatura pe cei care au incercat sa faca plati cu cardurile ING.

"Am pierdut rezervarea la masina inchiriata platita deja si am ajuns la hotel cu taxi platit de receptie. Prima zi de concediu", povesteste un utilizator.

Alti clienti s-au vazut pusi in situatia de a nu putea achita bunurile la casa la supermarket sau nota de plata la restaurant.

Multi si-au manifestat nemultumirea cu privire la faptul ca nu au fost notificati de banca in legatura cu problemele intampinate de sistemul de carduri si au sugerat anularea temporara a unor taxe si plata unor despagubiri.

"Lucrati pe naiba, nu merge nimic prin tot Bucurestiul, nici POS-uri, nici macar ATM-urile voastre. Va durea mana sa dati un sms la clienti cu treaba asta? Am avut probleme si la supermarket si la benzinarie", scria un client furios la cateva ore de la semnalarea problemei.

"Va intelegem frustrarile si ne simtim foarte prost pentru situatiile jenante pe care poate ca vi le-am provocat. Insa va incredintam ca am tratat situatia cu maxima prioritate si am lucrat cu toate resurse necesare pentru a rezolva problemele tehnice cat mai repede posibil. Dar a fost o situatie extrem, extrem de dificila. Noapte buna!", adauga ING intr-un mesaj postat aproape de miezul noptii.

ING avea 866.000 de clienti activi in Romania la finalul lui 2015.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#ING servicii functioneaza, #sistem picat carduri ING , #Romania