ING vinde din colectia de arta contemporana pe care o detine

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 13:56
1816 citiri
ING vinde din colectia de arta contemporana pe care o detine

Compania ING, unul din cele mai mari grupuri de servicii financiare din lume, a anuntat ca pentru prima data de la inceperea colectionarii obiectelor de arta, in 1974, va vinde si totodata va cumpara in continuare lucrari artistice de valoare, pentru a pastra calitatea colectiei detinute.

ING, care a obtinut 10 miliarde de euro de la guvernul Olandez pentru a face fata crizei financiare globale, a anuntat ca intentioneaza sa vanda 10% din colectia de arta contemporana pe care o detine, informeaza Bloomberg.

Lucrarile contemporane vor fi oferite spre licitatie cu preturi de pornire incepand de la 200 de euro.

"Chiar daca vindem lucrari precum cele ale marilor Karel Appel, Michael Raedecker sau Diego Riviera, continuam sa ne extindem colectia", a declarat Annabelle Birnie, sef al ING Art Colection.

Aceasta a mai adaugat ca o colectie de valoare trebuie intretinuta si totodata innoita.

In privinta achizitiilor pe timp de criza, sefa colectiei de arta a ING a declarat ca "luam in considerare asprele vremuri si suntem constienti de tot ce s-ar putea intampla, insa vom achizitiona modest piese de colectie valoroase pentru colectia ING".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzare colectie arta, #criza financiara imprumut, #tablouri arta contemporana , #stiri ING