Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul Mediului anunta ca a luat "numai" 12 bilete de avion cu 5.531 euro

Vineri, 14 August 2009, ora 18:10
1107 citiri
Ministerul Mediului anunta ca a luat "numai" 12 bilete de avion cu 5.531 euro

Ministerul Mediului a anuntat, vineri, ca, pana in prezent, a cumparat numai 12 bilete de avion de 5.531 euro, in cadrul contractului de 504.202 lei (120.000 euro) fara TVA, dat ING Development - Divizia Alto Tours, iar 80% din zboruri au fost catre Bruxelles.

Potrivit anuntului publicat luni pe sistemul electronic de achizitii publice, Ministerul Mediului a atribuit firmei bucurestene ING Development-Divizia Alto Tours contractul pentru servicii de transport aerian ocazional de pasageri, derulate timp de 6 luni.

"Cat priveste valoarea contractului, de 504.202 lei (exclusiv TVA), aceasta este o valoare maximala, autoritatea contractanta neavand obligatia de a cheltui integral aceasta suma. Suma care nu va fi cheltuita va fi reportata la bugetul de stat", mai precizeaza reprezentantii directiei de comunicare de la Ministerul Mediului, care afirma ca durata medie a deplasarilor a fost de 1-1,5 zile.

Acestia mai arata ca ministerul este obligat in fiecare an sa participe la un grup de lucru pe legislatie orizontala, 7 grupuri de lucru privind prevenirea si controlul integrat al poluarii (IPPC), 7 grupuri de lucru pe calitatea aerului, 3 pe zgomot, 8 pe managementul deseurilor, 6 pe schimbarile climatice, doua pe organismele modificate genetic, 5 pe protectia naturii, 7 pe calitatea apei, unul pe dezvoltare durabila/dezvoltare urbana, unul pe achizitii publice ecologice si unul pe planul de actiune pentru tehnologii de mediu (ETAP).

"Toate aceste grupuri de lucru se desfasoara in cadrul Comisiei Europene. La acestea se adauga cele 27 de grupuri de lucru din cadrul Consiliului Uniunii Europene, avand ca teme de analiza substantele care depreciaza stratul de ozon, schimbarile climatice, IPPC, biodiversitatea si biosecuritatea, desertificarea etc", se mai arata in comunicat.

Pana la sfarsitul anului 2009, Ministerul Mediului estimeaza aproximativ 150 de deplasari catre Bruxelles.

"Ministerul a tinut cont de dificultatile existente, astfel incat deplasarile au fost rationalizate sever: anul 2009 marcheaza o diminuare cu circa 17% a costurilor deplasarilor cu avionul, raportate la anul 2008.

Inca o precizare importanta: pentru deplasarile ce au ca destinatie intalniri de lucru ale institutiilor UE, Consiliul Uniunii Europene ramburseaza banii cheltuiti de minister pentru aceste deplasari. In acest fel, practic, o mare parte a costurilor cu deplasarile, costuri pe care le presupune contractul mai sus amintit, vor fi acoperite din banii Uniunii Europene", potrivit comunicatului.

Ministerul Mediului mai sustine ca pentru licitatia pe care o va organiza pe 26 august, pentru achizitia a cel mult 150 de bilete de avion pentru curse interne si internationale, aceasta este destinata exclusiv indeplinirii obligatiilor dintr-un proiect intitulat "Dezvoltarea pietelor ecologice emergente din Romania" (EcoEmerge), proiect comun al Ministerului Mediului din Romania si al Ministerului Norvegian al Mediului, iar cheltuielile cu transportul sunt pe lista cheltuielilor eligibile.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#Ministerul Mediului, #avion, #bilete, #contract, #Bruxelles , #stiri ING