Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

InterAgro si Gazprom Schweiz vor constitui o societate mixta de procesare a gazelor

Joi, 24 Mai 2012, ora 00:31
3064 citiri
InterAgro si Gazprom Schweiz vor constitui o societate mixta de procesare a gazelor
Foto: Arhiva

InterAgro SA Bucuresti si Gazprom Schweiz AG au hotarat sa constituie o societate mixta care sa proceseze gaze naturale din import si din productia interna, respectand legislatia romaneasca in domeniu, atat in combinatele chimice detinute de InterAgro, cat si in altele din industria chimica.

Societatea mixta ar urma "sa statueze intelegerea de a sustine industria chimica din Romania".

"Cele doua parti au convenit sa-si armonizeze eforturile in cadrul unor contracte de tolling si sa proceseze gaze naturale din import si din productia interna, respectand cu strictete legislatia romaneasca in domeniu, atat in combinatele chimice detinute de InterAgro, cat si altele din industria chimica", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de InterAgro.

Astfel, se asigura functionarea neintrerupta a acestor intreprinderi, cresterea numarului locurilor de munca, rezolvarea unei parti din problemele sociale cu care se confrunta localitatile monoindustriale si, nu in ultimul rand, "salvarea a ceea ce a mai ramas din industria chimica".

"In acest context, consideram ca autoritatile statului roman ne vor acorda sprijinul administrativ si legislativ pentru a dezvolta o relatie comerciala deosebit de benefica celor doua societati, respectiv Gazprom Schweiz AG si InterAgro SA Bucuresti, cat si industriei chimice cu implicatii pozitive la nivelul intregii economii romanesti", se mai spune in comunicat.

InterAgro SA, companie privata cu capital romano-britanic, a fost infiintata in anul 1994. Principalul domeniu de activitate era comertul exterior cu ingrasaminte chimice pentru agricultura, activand si in alte domenii cum ar fi: cultura cerealelor si a plantelor tehnice si industria alimentara.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Interagro Ioan Nicolae, #Interagro Gazprom , #Bucuresti