Ziare.com

InterAgro isi va inchide in aprilie ultimele doua combinate

Marti, 29 Martie 2011, ora 19:25

   

InterAgro isi va inchide in aprilie ultimele doua combinate
Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a anuntat marti ca, de la 1 aprilie, va opri de la functionare si combinatul chimic din Turnu Magurele (apartinand societatii Donau Chem SRL), iar din 8 aprilie va opri si combinatul din Slobozia, ultimele din cele sase controlate de grup.

"Grupul InterAgro comunica ca, potrivit programului stabilit in luna noiembrie 2010, incepand cu data de 1 aprilie, se va opri de la functionare si combinatul chimic de la Turnu Magurele apartinand societatii Donau Chem SRL. Este al cincilea combinat care isi inceteaza activitatea incepand cu aceasta data", se arata intr-un comunicat emis marti de grup.

De asemenea, combinatul de la Slobozia, apartinand societatii Chemgas Holding Corporation SRL va functiona pana la 8 aprilie, dupa care se va opri si acesta.

"Consemnam astfel ca dupa aceasta data toate cele sase combinate in care Grupul InterAgro proceseaza gaze naturale - cinci combinate producatoare de ingrasaminte si un combinat care produce metanol si alte produse chimice - si-au incetat activitatea", mai informeaza comunicatul.

Potrivit oficialilor InterAgro, una din principalele cauze pentru oprirea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie.

Grupul InterAgro informase inca de la inceputul anului ca a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada 15 februarie - 30 aprilie 2011, dupa ce la sfarsitul anului 2010 a anuntat inchiderea altor doua combinate.

SC InterAgro SA proceseaza gaze in sase combinate chimice: Donau Chem Turnu Magurele, Chem Gaz Slobozia, GA-PRO-Co Piatra Neamt, Amurco Bacau, Viromet Victoria si NitroPoros SRL Fagaras. Grupul InterAgro este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.

Grupul InterAgro estimeaza pentru 2010 o crestere cu aproape 39% a cifrei de afaceri, pana la un miliard de euro, fata de afacerile inregistrate in 2009, de 720 milioane euro. Cei doi piloni principali ai Grupului sunt societatile SC InterAgro SA (care are ca principal domeniu de activitate comertul exterior cu ingrasaminte chimice pentru agricultura, activand si in alte domenii precum cultura cerealelor si a plantelor tehnice si industria alimentara) si SC InterAgro SRL Zimnicea (una dintre ele mai importante firme din tara cu activitate integrata in domeniul agro-alimentar, infiintata in urma cu zece ani).

Sursa: rNews

Articol citit de 1672 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor