Ziare.com

Seful Interagro se plange ca gerul ii aduce pierderi de 10 milioane de dolari

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 11:28

   

Seful Interagro se plange ca gerul ii aduce pierderi de 10 milioane de dolari
Patronul Interagro, Ioan Niculae, acuza autoritatile ca nu au prevazut criza, iar combinatele controlate de acesta vor inregistra pierderi de 10 milioane de dolari in ianuarie, dupa ce Ministerul Economiei a declarat situatia de urgenta in sistemul energetic.

Decizia instituirii situatie de urgenta in sistemul energetic afecteaza, in principal, CET-urile, nevoite sa treaca pe pacura, si combinatele chimice. Ioan Niculae a acuzat autoritatile ca, din acest motiv, combinatele sale au acumulat pierderi de 10 milioane de dolari.

"Suntem chiar intrerupti de tot de acum zece zile. Daca mergeau combinatele chimice, ar fi consumat intre 8 si 10 milioane metri cubi pe zi. De la 1 ianuarie aceasta cantiate ar fi trebuit importata prin obligatii contractuale ferme de catre Distrigaz. Stiau ca va fi iarna in ianuarie. Nu au facut-o", spune patronul Interagro, Ioan Niculae, citat de Money.

Deorece declararea starii de urgenta in sistemul energetic permite suspendarea contractelor comerciale, firmele afectate nu vor putea cere penalitati.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Situatia este similara celei de anul trecut, cand, pe fondul crizei gazelor dintre Rusia si Ucraina, a fost oprita livrarea gazelor naturale catre industrie, fiind asigurat cu prioritate consumul populatiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1206 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor