Obama: Pentru ca teroristii nu vor putea sa ne infranga, vor incerca sa terorizeze

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 18:56
3301 citiri
Obama: Pentru ca teroristii nu vor putea sa ne infranga, vor incerca sa terorizeze
Foto: Facebook/Barack Obama

Diversitatea Statelor Unite nu reprezinta o slabiciune, ci un atu, iar pentru ca teroristii nu vor putea sa ne infranga, vor incerca sa terorizeze, a declarat presedintele Barack Obama, la ceremonia de la Pentagon consacrata victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.

Liderul de la Casa Alba si-a inceput si si-a incheiat discursul cu un verset din Biblie: "Fie ca iubirea trainica si credinta sa nu va uite niciodata; scrieti-le (...) in sufletul vostru".

"Este o onoare din nou sa fiu alaturi de voi astazi, o zi care, stiu, este inca grea, dar care arata iubirea si credinta din inima voastra si a natiunii", a spus seful statului, aducandu-le un omagiu celor "3.000 de vieti frumoase care ne-au fost luate", inclusiv celor 184 de oameni care si-au pierdut viata la Pentagon.

Vezi si cine era femeia care era gata sa doboare Zborul 93 cu propriul F-16

"Cincisprezece ani par mult timp, dar pentru familiile care si-au pierdut o persoana iubita in acea zi, poate parea ieri", a adaugat presedintele, admitand ca nici un cuvant si nici un gest "nu poate sterge durerea pierderii".

El si-a exprimat admiratia pentru supravietuitori, dar si pentru rudele victimelor, care au reusit ca, inspirati de durerea lor, sa faca fapte ce au ajutat tara.

"Ne-ati amintit ca nu este nimic pe care noi, americanii, sa nu putem sa il facem", a subliniat Obama.

De asemenea, seful statului a salutat "patriotii, militari si civili", care apara tara, inclusiv luptand in teatre de operatiuni din strainatate.

"Amenintarea a evoluat. In conditiile in care apararea noastra este mai puternica, teroristii incearca sa comita atacuri pe o scara mai mica, dar tot sangeroase. Ideologiile inspirate din ura indeamna oamenii sa comita acte de violenta de nedescris in tarile lor", a spus seful statului.

"Grupari ca al-Qaida, ca Statul Islamic, stiu ca nu vor putea sa infranga niciodata o natiune atat de mareata ca America, asa ca incearca sa terorizeze, in speranta ca vor provoca suficienta teama incat sa ne intoarcem unii impotriva celorlalti pentru ca noi sa schimbam cine suntem si cum traim", a avertizat Obama.

"De aceea este important astazi sa ne reafirmam caracterul ca natiune: oameni care provin din toate colturile lumii, de toate culorile, religiile si mediile, legati de o credinta la fel de veche ca fondatorii nostri (...). Stim ca diversitatea noastra (...) nu este o slabiciune, este si va fi intotdeauna una dintre cele mai mari atuuri", a subliniat el, adaugand ca "aceasta este America atacata in acea dimineata de septembrie".

Citeste si Povestile celor cinci romani care au murit in sangeroasele atacuri

Seful statului a evocat apoi numele catorva dintre victime, a impartasit povestile lor si a adus un nou omagiu fortelor care lupta impotriva terorismului.

Sute de oameni au luat parte duminica la o ceremonie organizata la Pentagon, in memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie.

Ceremonia a inceput cu imnul Statelor Unite, urmat de o rugaciune si de un moment de reculegere.

Intre timp, la New York, mii de oameni, printre care Hillary Clinton si Donald Trump, au tinut la ora locala 8.46 (15.46 ora Romaniei), la Ground Zero din New York, un moment de reculegere in memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, printre care s-au numarat si cinci romani.

Momentul, urmat de citirea numelor victimelor, a dat startul ceremoniilor organizate pentru a marca 15 ani de la atentate. Lista a fost intrerupta uneori pentru cateva clipe de liniste si batai de clopot.

La ora 9.03 (16.03), cand al doilea avion a lovit Turnul de Sud, multimea a tinut inca un moment de reculegere.

La Shanksville, in Pennsylvania, unde un avion deturnat s-a prabusit dupa ce pasagerii si echipajul au incercat sa ii imobilizeze pe teroristi, o slujba a avut loc la ora 9.45 (16.45 ora Romaniei).

Atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, au schimbat pentru totdeauna modul in care lumea priveste terorismul si securitatea. Acestea s-au soldat cu 2.996 de morti - cel mai sangeros atac strain din istorie comis pe teritoriul american. Peste 6.000 de oameni au fost raniti in atentatele din 11 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Obama discurs 11 septembrie, #Obama atacuri 11 septembrie, #Obama America 11 septembrie , #11 septembrie 2001
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
In ambele poze arata ca un imigrant care este nemultumit de