Adevarul despre Hitler - detalii nestiute despre personalitatea tiranului (raport)

Sambata, 21 Martie 2015, ora 22:51
25511 citiri
Adevarul despre Hitler - detalii nestiute despre personalitatea tiranului (raport)
Foto: Business Insider

Hitler este, cu siguranta, unul dintre cele mai controversate personaje din istorie, iar detalii nestiute despre viata dictatorului nazist ies abia acum la iveala.

Un raport despre personalitatea tiranului, intocmit de psihologul american si profesor la Harvard Henry Murray, a fost abia acum publicat, scrie Business Insider.

In 1943, lui Murray i s-a cerut de catre Biroul de Servicii Strategice, un precursor al CIA, sa studieze personalitatea lui Adolf Hitler, pentru a incerca sa se prevada comportamentul dictatorului nazist.

In raportul sau 229 de pagini, "Personalitatea lui Adolf Hitler", Murray il descria pe Hitler ca un paranoic, o "epava totala" care este "incapabila de relatii umane normale".

"Este imposibil sa asteptam o urma de mila sau de comportament uman de la Hitler", scria Murray.

Dupa o copilarie frustranta, Hitler s-a simtit obligat sa-si exercite pozitia dominanta

Hitler suferea de sentimente de inferioritate din copilarie, cand era un baiat mic, firav si bolnavicios. El a refuzat sa mearga la scoala pentru ca ii era rusine ca este un elev mult mai slab in comparatie cu colegii sai de clasa. Mama lui i-a facut pe plac, permitandu-i sa nu mearga la ore.

"El nu a facut vreodata o lucrare manuala, nu a facut vreun sport si a fost refuzat pentru ca era total nepotrivit pentru serviciul militar austriac", se mai arata in raport.

Hitler a trecut peste frustrarile sale venerand "puterea bruta, forta fizica, dominatia nemiloasa si cuceririle militare". Chiar si cand venea vorba de sex, Hitler a fost descris ca un "masochist cu drepturi depline", care isi abuza si umilea partenerele.

O mare parte din furia lui provine de la un complex Oedip sever

In copilarie, Hitler a suferit de complexul Oedip (iubirea de mama si ura tatalui), pe care l-a dezvoltat dupa ce si-a vazut, din greseala, parintii in timp ce faceau sex, se mai arata in raport.

Hitler era subordonat si respectuos cu tatal sau, insa il privea ca pe un inamic care a condus familia "cu severitate tiranica si nedreptate". Potrivit raportului, Hitler era invidios pe puterea masculina a tatalui sau si visa sa il umileasca, pentru "a salva onoarea pierduta a mamei sale".

La varsta de 16 ani, Hitler nu prezenta nicio forma de ambitie sau spirit de competitie, pentru ca tatal sau a murit si nu descoperise inca un nou inamic.

Se simtea frecvent emasculat

Inca o lovitura pentru masculinitatea lui Hitler era aceea ca nu putea "consuma in mod normal un act sexual". "Pentru ca nu putea sa-si demonstreze barbatia in fata femeilor, a decis sa compenseze cumva si sa isi demonstreze puterea in fata lumii intregi".

Cum facea sex dictatorul nazist Adolf Hitler

Hitler a avut mai multi parteneri sexuali, dar in cele din urma s-a casatorit cu amanta sa, Eva Braun, cu o zi inainte sa se sinucida amandoi in buncarul dictatorului din Berlin.

Chiar si la apogeul puterii sale, dictatorul suferea de prabusiri emotionale frecvente. Murray a prezentat si etapele prin care trecea Hitler, de la disperare pana la decizie ferma.

Prima etapa incepea cu o izbucnire emotionala, acces de furie, indignare si se incheia cu lacrimi si autocompatimire. Urma o perioada de inertie, epuizare, melancolie si indecizie. In a treia faza, Hitler avea cosmaruri ingrozitoare. Urmau cateva ore de recuperare si, in cele din urma, Hiler lua decizii ferme si crude.

Evolutia celor cinci etape putea dura de la 24 de ore pana la mai multe saptamani, arata raportul.

Dezvaluirile teribile ale degustatoarei lui Hitler - fiecare masa, ruleta ruseasca

Hitler se mandra cu "sangele german pur, neamestecat si necorupt", pe care el il asocia cu aristocratia si frumusetea, conform lui Murray, care ofera si o explicatie a dispretului lui Hitler pentru sangele amestecat: Cand avea 12 ani, Hitler a incercat un experiment sexual cu o fetita, iar mai tarziu, el pare sa fi dezvoltat syphilophobia, o teama de contaminare a sangelui prin contact cu o femeie. Murray spune ca Hitler vedea relatiile sexuale ca pe ceva foarte murdar.

Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
Explicațiile lui Robert Negoiță după ce a țipat la polițiști: "Părinții mei mi-au zis că cel mai deștept cedează primul" VIDEO
Explicațiile lui Robert Negoiță după ce a țipat la polițiști: "Părinții mei mi-au zis că cel mai deștept cedează primul" VIDEO
Robert Negoiță a țipat la agenții Poliției Locale a Municipiului București luni, 18 martie, în timp ce transmitea live, pe Facebook, de la lucrările din fața primăriei de sector. Primarul...
#Adolf Hitler personalitate, #dezvaluiri viata Adolf Hitler , #Adolf Hitler