Ziare.com

Descoperire dupa 70 de ani: Complex secret unde nazistii dezvoltau arme nucleare

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 20:49

   

Descoperire dupa 70 de ani: Complex secret unde nazistii dezvoltau arme nucleare
Un vast complex subteran unde nazistii au lucrat la dezvoltarea armelor nucleare, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperit dupa 70 de ani in apropierea orasului St.Georgen an der Gusen din Austria.

Se crede ca un labirint de tuneluri subterane secrete a fost folosit de catre nazisti la realizarea unei bombe nucleare, potrivit Daily Mail.

Complexul, care acopera o zona de pana la 30 de hectare, a fost descoperit saptamana trecuta.

Excavarile au inceput dupa ce expertii au detectat niveluri ridicate de radiatii in regiune - ceea ce sustine faptul ca nazistii au dezvoltat arme nucleare acolo.

Andreas Sulzer, care a condus sapaturile, a declarat pentru Sunday Times ca situl este "probabil cel mai mare complex secret de productie de arme detinut de catre Al Treilea Reich".

Se crede ca acest complex s-ar afla in legatura cu fabrica subterana B8 Bergkristall, unde a fost construit primul avion de lupta de tip Messerschmitt Me 262.

Exista de asemenea indicii ca acest complex ar avea o legatatura si cu lagarul de concentrare de la Mauthausen-Gusen.

Complexul de tuneluri secrete construite cu ajutorul detinutilor din lagare

"Prizonierii din lagarele de concentrare din Europa au fost alesi dupa specializarile lor - fizicieni, chimisti sau alti experti - pentru a lucra la acest proiect monstruos si noi le datoram victimelor deschiderea in cele din urma a sitului si dezvaluirea adevarului", a declarat Sulzer.

Sulzer a cautat in arhivele din Germania, Rusia si America pentru a gasi dovezi ale proiectului construirii armelor nucleare de catre trupele SS.

El a descoperit ca, pe 2 ianuarie 1944, 272 de detinuti de la Mauthausen au fost luati din lagar si dusi la St. Georgen pentru a incepe constructia galeriilor secrete.

Pana in noiembrie in acel an, 20.000 din cei 40.000 de muncitori adusi sa construiasca tunelurile au muncit pana la moarte.

Expertii incearca sa descopere daca exista o legatura intre St.Georgen si siturile din Germania, unde oamenii de stiinta s-au adunat in timpul celui de-Al Treilea Reich intr-o incercare de a contracara eforturile americane pentru constructia unei arme nimicitoare.

In iunie 2011, au fost descoperite ceea ce se presupune ca sunt deseuri atomice ale programului secret nuclear al lui Hitler intr-o veche mina de langa Hanovra.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12291 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

30 de hectare cu cercetări nucleare "descoperite" după 70 de ani?

E clar că-i vorba de o mare imbecilitate: ori a celor care cred așa=ceva, ori a celor care n-au făcut "descoperirea" pană acum!

 

70 de ani pentru ca si Himmler, si KGB, omorau oamenii de stiinta

care stiau prea multe.

E vorba de un articol publicat de Daily Mail

Trage apa.

germania nu putea sa faca bomba atomica

asa cum o stim noi in ziua de azi, la nemti conceptia era gresita,puteau in cel mai bun caz sa faca un ''dirty bomb'',dar nu puteau initia o reactie in lant.La programul american lucrau 400,000 de ingineri si cu fonduri nelimitate,sa nu mai zic ca nu erau niste sclavi care cercetau pe sub pamint,precum cei ce lucrau pentru germania.

Nazistii nu puteau crea arma nucleara,

deoarece savantii atomisti germani intrasera pe o fundatura: nu au luat in considerare posibilitatea eliberarii energiei printr-o reactie in lantz, ci numai prin fisiune controlata.

 

Cred ca o faceau, daca nu si-ar fi alungat fizicienii.

Pina si fiul lui Max Plank a fost opozant si a fost executat pentru participare in 1944 la complotul lui Stauffenberg si Rommel.

Complexul subteran,fabrica m ortii

Savantii care au avut ideea,ca de obicei ne americani,in perioada nazista,datorita originii "nesanatoase",au parasit la timp teritoriul nazist emigrind unde trebuia^^.Nucleul cercetarii naziste,grupul lui Otto Hahn
se gindea in principiu la o bomba radioactiva murdara,considerind ca reactia in lant nu e posibila,in teoria lor considerind ca aveau nevoie de o cantitate foarte mare de uraniu,ceea ce Germania nazista nu putea sa obtina.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor