Dupa 69 de ani, despre moartea lui Adolf Hitler

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 09:35
7351 citiri
Dupa 69 de ani, despre moartea lui Adolf Hitler
Foto: Huffington Post

Cel de-Al Doilea Razboi Mondial se apropia de final dupa puternica ofensiva a aliatilor care se indreptau spre inima Germaniei. Moartea lui Adolf Hitler a parut inevitabila, el sinucigandu-se in buncarul sau, dar mass-media germana din acea vreme nu a dezvaluit adevarul despre modul in care a sfarsit Fuhrer-ului.

"Adolf Hitler a cazut in aceasta dupa-amiaza la postul sau de comanda din cancelaria Reich-ului, luptand pana la ultima suflare pentru Germania impotriva bolsevismului", a fost anuntul oficial preluat de propaganda nazista, relateaza Express.

Aceeasi veste a fost relatata de Daily Express din Marea Britanie cu totul altfel. Cotidianul britanic nu a dorit sa-l onoreze, in urma cu 69 de ani, nepublicandu-i poza pe prima pagina, ci doar un chenar in care spunea ca "Daily Express se bucura sa anunte vestea mortii lui Adolf Hitler".

Pe 30 aprilie 1945, postul de radio Hamburg si-a anuntat ascultatorii ca va reveni cu o stire grava, dar timp de o ora si jumatate a difuzat o piesa a compozitorului favorit al lui Hitler, Richard Wagner, "Amurgul zeilor".

Vestea mortii lui Hitler anuntata ulterior de radio Hamburg a fost plina de informatii eronate, tipic propagandistica. Dupa cum se stie, Hitler a fost departe de a muri ca un razboinic, invins si umilit Fuhrerul si-a pus capat zilelor fie cu un foc de arma in cap sau prin folosirea unei capsule de cianura.

Locul lui Hitler a fost luat de catre amiralul Karl Doenitz, spre surprinderea multora, inclusiv a lui Himmler, seful SS. In discursul sau inaugural, strategia lui Doenitz a fost de a dezbina aliatii pentru a produce o ruptura intre Churchill si Roosevelt si liderul de la Moscova, Iosif Stalin.

El a spus despre Hitler ca "viata lui a fost doar in serviciul Germaniei. Actiunea sa in lupta impotriva curentului bolsevic a fost dusa dincolo de asta, in Europa si in intreaga lume civilizata".

"Fuhrerul m-a desemnat succesorul sau. Prima mea sarcina este de a salva poporul german, de a anihila avansarea inamicului bolsevic. Lupta militara continua numai cu acest scop", a spus Doenitz.

Dar lupta nu a mai durat decat o saptamana. Fortele germane din Olanda, Danemarca si din nord-vestul Germaniei sub comanda lui Doenitz s-au predat feldmaresalului Montgomery pe 4 mai 1945.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#dezvaluiri moartea Adolf Hitler, #relatarea mortii Adolf Hitler, #sinucidere Hitler buncar Berlin, #Hitler lupta impotriva bolsevismului , #Adolf Hitler