400 de amenintari cu moartea pentru pastorul care a ars Coranul

Autor: Ana Ilie
Joi, 07 Aprilie 2011, ora 23:44
3732 citiri
400 de amenintari cu moartea pentru pastorul care a ars Coranul

Pastorul din Florida, acuzat ca a incitat un val de violente in Afganistan, in cursul carora un roman a fost decapitat, a anuntat ca nu mai are nicio intentie sa mai arda Coranul, si ca a primit 400 de amenintari cu moartea, iar Hezbollah a pus pe capul sau o recompensa de 2,4 milioane de dolari.

Reverendul Terry Jones a declarat ca nu mai intentioneaza sa arda Coranul, insa va organiza un nou proces profetului islamic Mohammed, scrie CBS.

"Am primit cam 400 de amenintari cu moartea", a spus Jones, adaugand ca gruparea musulmana siita Hezbollah a pus pe capul sau "o recompensa de 2,4 milioane de dolari".

Jones si-a mai anuntat si intentia de a se deplasa in Dearborn, Michigan, pentru o demonstratie in fata celei mai mari moschei din SUA.

Si responsabilii religiosi afgani cer autoritatilor americane sa il pedepseasca pe Terry Jones. Acesta a ars Coranul la 20 martie in Florida.

Pastorul Terry Jones nu se considera responsabil pentru atacul in care si-au pierdut viata 20 de persoane. Acesta a preferat sa acuze din noul Islamul, sustinand ca "este o religie violenta care promoveaza violenta" si ca problema trebuie pusa in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite.

Terry Jones, in varsta de 59 de ani, lucreaza in centrul Dove World Outreach din Gainsville, Florida, iar congregatia sa numara doar cateva zeci de persoane. Acesta a reusit insa sa devina notoriu, dupa ce, in cadrul unei slujbe tinute la biserica, un asistent al sau a ars Coranul, cartea sfanta a musulmanilor.

Jones uraste homosexualii si musulmanii si spune ca "Islamul este Diavolul". Anul trecut, cand Jones a amenintat ca va arde Coranul in memoria victimelor atacului din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene, presedintele Barack Obama a intervenit, condamnand actiunile pastorului.

20 de angajati ai ONU au fost ucisi, dintre care doi prin decapitare, vinerea trecuta, in urma unui atac asupra sediului Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, regiune din nordul Afganistanului.

Printre victime se afla si un angajat civil de origine romana, care a fost decapitat. Victimele au fost omorate de manifestantii care protestau fata de incendierea recenta a Coranului in Statele Unite.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#pastor ardere coran, #roman decapitat Afganistan, #violente Afganistan, #afganistan coran ars , #Afganistan