Atac asupra convoiului unui general german

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 07:46
3494 citiri
Atac asupra convoiului unui general german
Foto: Bundeswehr/Heide/Carsten Heide

Convoiul unui general german a fost lovit de unul din atacurile cu masina-capcana comise luni, in vecinatatea aeroportului din Kabul, ranind usor doi soldati din acest convoi.

Acest atentat, comis de un kamikaze pe artera ce duce la aeroportul din capitala afgana, s-a produs "in imediata apropiere a convoiului generalului de brigada german Michael Podzus", relateaza Der Spiegel.

Generalul, angajat la Kabul in cadrul misiunii "Resolute Support" - de consultanta si instruire a armatei afgane-, nu a fost ranit, a adaugat site-ul de informatii, fara sa precizeze daca convoiul a fost tinta sau o victima colaterala a acestui atac ramas nerevendicat.

In ce priveste armata germana (Bundeswehr), aceasta a dat publicitatii luni un comunicat foarte scurt pe site-ul sau, anuntand atentatul si precizand ca doi soldati au fost raniti usor. In plus, un vehicul militar de tip "Enok" (foto) a fost "avariat".

"Masinile si-au putut continua drumul prin propriile mijloace. Cei doi soldati raniti usor au facut obiectul unei examinari medicale si li s-au acordat ingrijiri", a adaugat Bundeswehrul, care nu a informat ca un general de rang inalt se afla printre membrii acestui convoi.

Un alt atac cu o masina capcana a fost comis luni seara, de asemenea in apropiere de aeroportul din Kabul, facand cel putin 30 de raniti, potrivit Ministerului afgan al Sanatatii.

Atentat revendicat de talibani la un restaurant francez UPDATE: Bilantul victimelor

Atentatele s-au inmultit in ultimele zile la Kabul, cu mai putin de o saptamana inainte de o reuniune cvadripartita intre China, Statele Unite, Afganistan si Pakistan prevazuta la Islamabad pentru a creiona o foaie de parcurs destinata relansarii negocierilor de pace cu talibanii, aflate la punct mort din vara trecuta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atac general german Afganistan , #Afganistan