Atac sinucigas soldat cu mai multi morti, in semn de protest la filmul anti-Islam

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 11:17
2121 citiri
Atac sinucigas soldat cu mai multi morti, in semn de protest la filmul anti-Islam
Foto: First Post

Noua persoane au fost ucise in Afganistan, in urma unui atentat sinucigas care a avut loc in Kabul, atacul fiind revendicat de gruparea Hezb-e-Islami Gulbuddin, aliati ai talibanilor.

Cele noua persoane, opt straini si interpretul lor, au fost ucise dupa ce o femeie in varsta de 22 de ani, aflata la volanul unei masini in care se aflau 300 de kilograme de explozibil, a intrat intr-o duba care mergea spre Aeroportul International din Kabul, arata CNN.

In imaginile filmate dupa explozie se poate observa o masina arzand si mai multi militari strangandu-se in jurul acesteia.

Reuters si BBC sustin ca de fapt 12 persoane ar fi fost ucise in urma atacului.

Atacul este un nou raspuns violent la adresa filmului "Inocenta Musulmanilor" produs in SUA, care il ia in deradere pe profetul Mohammed.

Ambasadele Marii Britanii, Germaniei si Statelor Unite din Sudan au fost luate cu asalt de circa 5.000 de manifestanti, care s-au adunat pentru a protesta fata de filmul "Inocenta musulmanilor", considerat o ofensa la adresa Islamului.

Ambasadele americane din intreaga lume sunt in alerta, intrucat manifestatiile anti-americane par a fi luat amploare. Casa Alba a comandat revizuirea securitatii in toate cladirile diplomatice ale Americii din lume, ca urmare a atacului de la consulatul american din Libia, cand ambasadorul SUA a fost ucis de protestatarii maniosi.

Lumea araba, Nordul Africii si unele state occidentale sunt zguduite, de cateva zile, de ample manifestatii anti-americane. In Egipt, joi, protestatarii au aruncat cu pietre in cordonul de politie din fata ambasadei SUA din Cairo, dupa ce au escaladat zidul ambasadei si au dat jos steagul american. Unele surse spun ca cel putin 29 de persoane au fost ranite in Cairo in violentele izbucnite miercuri si care s-au agravat joi.

Cu o zi inainte, atacatori islamisti au luat cu asalt consulatul american din Benghazi, Libia, ucigandu-l pe ambasadorul Christopher Stevens ai alti trei diplomati. Opt libieni au fost raniti in acelasi incident ce a declansat condamnari din intreaga lume.

Presedintele american, Barack Obama, a jurat sa "aduca justitia" atacatorilor islamisti responsabili de moartea americanilor, iar marina americana a mutat doua distrugatoare in directia coastei libiene, pentru o mai mare flexibilitate in eventualitatea unor actiuni impotriva tintelor libiene.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Afganistan atentat sinucigas morti, #Afganistan atentat morti raniti, #Afganistan atac film Islam , #Afganistan