Cum a murit romanul angajat ONU in Afganistan - filmul macelului

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 17:40
7981 citiri
Cum a murit romanul angajat ONU in Afganistan - filmul macelului
Foto:Evenimentul Zilei

Seful biroului ONU din Afganistan, Staffan de Mistura, a povestit atacul brutal din Afganistan, in care a fost ucis si romanul angajat al Organizatiei Natiunilor Unite, Filaret Motco, intr-o revolta provocata de arderea Coranului de catre un pastor extremist din SUA.

Manifestatiile au degenerat in momentul in care un grup de barbati inarmati cu topoare au intrat in sediul ONU, informeaza Adevarul.

Cand manifestantii au patruns in incinta, cei doi angajati afgani s-au pierdut in multime. Intre timp, cei patru europeni s-au grabit spre "buncar", o incapere securizata. Au reusit sa intre si sa se inchida acolo, in trei sau patru minute.

Usa buncarului nu a rezistat insa unei multimi inarmate cu topoare si cu "tot ce-i pica in mana", potrivit oficialului ONU.

Desi seful biroului, vorbitor al dialectului local, a incercat sa-i convinga pe afgani ca nu mai e nimeni acolo, profitand de intuneric. Acestia, desi l-au lasat sa plece, convinsi ca e musulman, i-au gasit pe cei trei, printre care si romanul Motco, si i-au macelarit cu topoarele. In ciuda informatiilor anterioare, niciunul dintre ei nu a fost decapitat. Alti patru soldati nepalezi care au incercat sa-i apere au fost si ei ucisi.

ONU nu-mi aduce copilul inapoi

Mama lui Filaret Motco, Eudochia, a declarat ca i s-a promis ca ONU va plati pentru inmormantare, dar asta nu-i va aduce fiul inapoi.

"Ni s-a spus ca ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plati si viata copilului meu", a spus Eudochia, potrivit Adevarul.

Mama lui Motco era mandra de fiul care a studiat la Moscova si muncea peste hotare, dar cel mai mult se bucura cand il vedea la poarta casei. "Sper sa-l inmormantez acasa. Vreau sa-l am aproape. Nu m-am gandit ca acesta ii va fi sfarsitul", spune femeia, vaduva de 18 ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#moarte Filaret Motco, #roman mort Afganistan , #Afganistan
Comentarii
Poza wert
wert
rank 5
CREDINTA IN ZEI (DUMNEZEU, ALLAH, BUDDHA SAU ORICARE ALTUL) ESTE DE SECOLE MOTIV DE ASUPRIRE, CRIME INGROZITOARE SI MANIPULARE
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Sa i se intenteze proces pastorului american .