Dublu atentat la Kabul: Cel putin 25 de morti si zeci de raniti. Printre victime sunt si jurnalisti UPDATE

Luni, 30 Aprilie 2018, ora 12:45
4721 citiri
Dublu atentat la Kabul: Cel putin 25 de morti si zeci de raniti. Printre victime sunt si jurnalisti UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cel putin 25 persoane au decedat, iar zeci au fost ranite, dupa un dublu atentat cu bomba care au avut loc luni dimineata in centrul orasului Kabul, in apropierea sediului serviciului de informatii afgan si a unui minister, au anuntat autoritatile.

Ranitii au fost transportati la spitale din Kabul, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii Publice, citat de agentiile dpa si France Presse.

Mai multi jurnalisti se numara printre victimele celei de-a doua explozii produse in zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA si agentiei afgane de informatii (NDS), a informat agentia locala de stiri ToloNews.

UPDATE 1 6 jurnalisti au decedat in atentat, printre care se numara Shah Marai, fotograf-sef al agentiei la Kabul.

"A decedat intr-o explozie care a vizat un grup de jurnalisti ajuns la locul unde a avut loc un atac sinucigas in capitala afgana", se arata intr-un mesaj postat pe Twitter de AFP.

De asemenea, un fotograf al agentiei Reuters a fost ranit usor de schije, scrie Mediafax.

UPDATE 2 Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat dublul atentat sinucigas produs luni la Kabul.

UPDATE 3 Bilantul dublului atentat de la Kabul a ajuns la cel putin 25 de morti si 45 de raniti, informeaza Mediafax. Sase jurnalisti, dar si patru ofiteri de politie, se numara printre persoanele decedate.

A doua explozie a avut loc la cateva minute dupa prima, vizand reporterii adunati la locul primei explozii, a confirmat purtatorul de cuvant al politiei din Kabul Hashmat Stanikzai.

Primul atentat, comis de un atacator sinucigas pe o motocicleta, a avut loc cu putin timp inainte de ora 8:00 locala langa sediul NDS, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Najib Danish.

"Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat in aer unde se tinea un curs de engleza in zona Shash Darak", a spus el.

Sediul NDS a fost tinta unui atentat-sinucigas in martie cand un kamikaze a trecut pe jos de barajul politiei si s-a aruncat in aer la intrarea in birouri.

Talibanii din Afganistan au anuntat saptamana trecuta ca incep ofensiva, la fel ca in fiecare primavara. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de inregistrare a alegatorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morti.

Oficialitatile din domeniul securitatii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul si in alte regiuni din Afganistan, inaintea alegerilor parlamentare programate in octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#morti atentat Kabul, #jurnalisti morti atentat Kabul, #atentat Kabul , #Afganistan