Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marturii de la spitalul bombardat de americani: Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de ingrozitor a fost

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 11:08
3924 citiri
Marturii de la spitalul bombardat de americani: Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de ingrozitor a fost
Foto: skitterphoto.com

Medici fara Frontiere (MfF) a anuntat duminica faptul ca a incetat sa mai fie functional spitalul din Kunduz (nordul Afganistanului), bombardat in noaptea de vineri spre sambata, cel mai probabil de fortele aeriene americane, atac in care si-au pierdut viata 12 membri ai personalului medical si sapte pacienti.

"Spitalul MfF nu mai este operational. Cativa membri ai personalului nostru medical lucreaza la doua spitale la care au fost transferati o parte dintre raniti", a declarat Kate Stegeman, purtatoare de cuvant a organizatiei umanitare in Afganistan, pe contul sau de Twitter, transmite EFE.

In imaginile difuzate dupa atac se putea vedea cum o mare parte din centrul sanitar continua sa arda, in timp ce supravietuitorii se inghesuiau in zonele care nu fusesera atinse de bombe. Spitalul, singurul cu servicii de traumatologie si chirurgie din intreaga regiune si in care lucrau 80 de membri ai MfF, trata circa o suta de pacienti in momentul in care a fost bombardat, a anuntat organizatia umanitara.

"In afara faptului ca ne-au murit colegi si pacienti, atacul a intrerupt accesul la servicii de traumatologie pentru populatia din Kunduz tocmai cand aveau mai multe nevoie de aceste servicii", a declarat presedintele MfF-Belgia, Meinie Nicolai, citata intr-un comunicat de presa.

Lajos Zoltan, infirmier al MfF care se afla in interiorul spitalului din Kunduz in momentul atacului, a povestit ca centrul sanitar, la care lucreaza din luna mai, era singurul in care putea fi tratata populatia si ca acum acest centru "nu mai exista".

Infirmierul a relatat ca, imediat ce bombardamentele au incetat, a iesit din locul in care se afla si unde se dusese ca sa doarma si a gasit "spitalul distrus, in flacari".

"Am incercat sa aruncam o privire la cladirile care ardeau. Nu exista cuvinte pentru a descrie cat de ingrozitor a fost. In Unitatea de Terapie Intensiva sase pacienti ardeau, intinsi pe paturi", a povestit infirmierul, aflat inca in stare de soc.

Medici fara Frontiere a anuntat ca trei dintre cei sapte pacienti ucisi erau copii si a adaugat ca 37 de oameni au suferit rani grave, majoritatea fiind transportati la centrul din Puli Khumri, aflat la doua ore distanta de Kunduz.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#spital bombardat americani, #marturii spital bombardat, #spital Medici fara Frontiere , #Afganistan