Recompensa uriasa oferita de SUA pentru capturarea unor teroristi

Joi, 21 August 2014, ora 09:15
2905 citiri
Recompensa uriasa oferita de SUA pentru capturarea unor teroristi
Foto: news.rediff.com

Statele Unite ofera o recompensa de 30 de milioane de dolari pentru informatii care ar putea duce la localizarea a cinci lideri importanti ai retelei Haqqani, considerata responsabila de mai multe atacuri impotriva civilor si fortelor NATO din Afganistan.

Gruparea Haqqani, stabilita in Pakistan, a fost declarata organizatie terorista de catre SUA si Statele Unite in 2012, scrie First Post.

In cadrul programului "Recompense pentru justitie" initiat de SUA, Departamentul american de Stat ofera cate 5 milioane de euro pentru informatii care ar putea duce la gasirea lui Aziz Haqqani, Khalil al-Rahman Haqqani, Yahya Haqqani si Abdul Rauf Zakir.

De asemenea, recompensa initiala de 5 milioane de dolari pentru liderul retelei, Sirajuddin Haqqani, a fost marita la 10 milioane de dolari.

Sirajuddin Haqqani este fiul fondatorului retelei Haqqani, Jalaluddin Haqqani, si cel care a organizat atacul din 2008 asupra hotelului Serena din Kabul, in care a fost ucis un cetatean american si alti 5 oameni. Aziz este fratele lui vitreg si a fost implicat in atacuri asupra fortelor ISAF si armatei afgane.

Khalil al-Rahman Haqqani, unchiul lui Sirajuddin, a fost responsabil de stragerea de fonduri pentru regimul taliban si a avut legaturi cu reteaua al Qaida.

Yahya Haqqani, fratele vitreg al lui Sirajuddin, este responsabil de activitatile financiare si propagandistice ale grupului, si este liderul de facto atunci cand ceilalti lideri sunt absenti.

Abdul Rauf Zakir este seful departamentului operatiuni sinicugase al gruparii Haqqani si cel care supervizeaza antrenarea membrilor gruparii in folosirea armelor.

Gruparea e considerata organizatia insurgenta cea mai periculoasa la adresa fortelor internationale prezente in Afganistan si armatei afgane.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Afganistan SUA recompensa retea, #Afganistan SUA recompensa Haqqani, #Afganistan oferta capturare teroristi , #Afganistan