Ziare.com

Cum isi fac igiena femeile care nu se spala niciodata (Video)

Vineri, 03 Mai 2013, ora 08:54

   

Cum isi fac igiena femeile care nu se spala niciodata (Video)
Aflata printre cele mai slab populate tari africane, in ciuda suprafetei generoase, Namibia este un teritoriu care surprinde prin relief, dar si traditii.

Tribul Himba este un grup etnic nativ din nordul extrem al Namibiei, care surprinde incepand de la culoarea pielii si pana la obiceiurile iesite din comun.

Regiunea Kunene reuneste intre 20.000 si 50.000 de nativi Himba, persoane care mai pastreaza inca stilul de viata ancestral.

Popor nomad, preocupat de cresterea animalelor, Himba a reusit sa ramana aproape izolat de restul comunitatilor, nefiind influentat de elemente culturale externe.

Cu o afinitate deosebita pentru frumusete, femeile din acest trib recurg la mijloace inedite de igienizare corporala. Apa este o raritate in zona, iar folosirea ei pentru imbaiere este complet interzisa.

Si chiar daca nu s-au spalat niciodata, sotiile si mamele africane au propria metoda de a-si face igiena personala, un deodorant special din plante fiind solutia gasita de ele.

Eficacitatea produsului cosmetic traditional a fost incercata, in premiera, de o jurnalista a cotidianului The Telegraph, Sarah Madden, aflata intr-un periplu prin desertul Namib.

Cu cateva plante uscate aruncate intr-un recipient plin cu carbuni incinsi, femeile Himba recreeaza efectul uni deodorant, pe care il folosesc in zona axilei, dar si sub fusta loincloth, singura piesa vestimentara admisa.

Despre femeile Himba se spune ca sunt cele mai frumoase din Africa, pasta de argila rosie pe care o folosesc in scop estetic pe intreg corpul aducandu-le titulatura de "oamenii rosii".

Namibia, tara oamenilor rosii (Galerie foto, video)


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13138 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor