Femeile din Togo fac greva sexului - vor demisia presedintelui

Duminica, 26 August 2012, ora 23:57
5047 citiri
Femeile din Togo fac greva sexului - vor demisia presedintelui
Foto: af.bakoos.com

Femeile din Togo, care apartin grupului pentru drepturi civile "Sa salvam Togo", au declarat ca vor face o greva a sexului timp de o saptamana, cerand astfel demisia presedintelui Faure Gnassingbe.

Planul de a nu mai face sex cu sotii lor, timp de o saptamana, va fi pus in aplicare luni, a declarat Isabelle Ameganvi, una dintre liderele grupului feminist, informeaza Washington Post. Ea sustine ca aceasta miscare ii va provoca pe barbatii din Togo sa ia actiune fata de presedinte.

"Avem multe metode prin care putem obliga barbatii sa inteleaga ce vor femeile in Togo. Daca barbatii refuza sa ne asculte plangerile, vom recurge la alte demonstratii care vor fi mai puternice decat greva sexului", a afirmat ea.

Ameganvi, care este avocat, a precizat ca grupul sau urmeaza exemplul femeilor din Liberia, care s-au folosit de o greva a sexului pentru o campanie a pacii, in anul 2003.

Protestul femeilor face parte dintr-o campanie a unei coalitii impotriva lui Gnassingbe. Grupul de opozitie Alianta Nationala pentru Schimbare a tinut o demonstratie pasnica impotriva presedintelui, sambata, la care au participat mai multe mii de oameni.

Opozitia este nemultumita de reformele electorale recente, care vor usura realegerea lui Gnassingbe, la alegerile care vor avea loc in luna octombrie.

In varsta de 46 de ani, Gnassingbe este in fruntea tarii din anul 2005, ca urmare a mortii tatalui sau, Gnassingbe Eyadema, care a condus tara din vestul Africii timp de 38 de ani.

O greva a sexului a fost si subiectul unui film al regizorului roman Radu Mihaileanu, "La source des femmes" - "Izvorul femeilor", din anul 2011. In film, femeile unui sat din nordul Africii apeleaza la o greva a sexului pana cand barbatii din sat nu vor incepe sa aduca apa necesara gospodariilor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#femei Togo greva sex, #greva a sexului Togo, #femei Togo greva presedinte , #Africa
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza tr2006
tr2006
rank 5
Credeam ca Aristofan a glumit, dar nu e de gluma